Cât costă sănătatea unui deținut față de cea a unui cetățean normal

Spitalele Penitenciare au cheltuit în 2012 peste 70 de milioane de lei pentru tratarea deţinuţilor. Asta înseamnă o cheltuială medie de 1.000 de euro pe deţinut tratat, dublu față de suma cheltuită pentru un pacient din afara sistemului penitenciar, scrie 

Sănătatea puşcăriaşilor este tratată cu mare grijă. Spitalele Penitenciare au cheltuit peste 70 de milioane de lei anul trecut, cu 5% mai mult decât în 2011. Asta înseamnă o cheltuială medie de 1.000 de euro pe deţinut tratat, în contextul în care pentru tratarea unui pacient din afara sistemului penitenciar sunt cheltuiți, în medie, 500 de euro.

Cele mai mari fonduri, în 2012, le-a avut Spitalul Penitenciarului Jilava, peste 20 de milioane de lei, aproximativ cât trei spitale normale la un loc. Urmează Spitalul din Peniteciarul Târgu Ocna, cu peste 13,5 milioane lei. Spitalul Penitenciarului Rahova a avut cheltuieli de peste 10 milioane de lei

Banii sunt acordaţi prin Ministerul Justiţiei, însă cheltuielile sunt monitorizate de Ministerul Sănătăţii, la solicitarea FMI.

Anul trecut, în aceste spitale au fost trataţi pacienţi celebri, precum fostul premier, Adrian Năstase, omul de afaceri, Sorin Ovidiu Vântu, sau fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel