Căştile audio cresc riscul accidentelor rutiere

Pericolele utilizării telefonului mobil în timp ce conduceţi maşina au fost discutate de-a lungul timpului. Cu toate acestea, până în prezent nu  s-a cercetat dacă există o legătură între pietonii care ascultă muzică la căşti şi riscul de a suferi un accident sau un deces.

Autor: Anca Murgoci

Noile cercetări din Statele Unite ale Americii au evidenţiat că acest risc există. Numărul leziunilor grave şi al deceselor în rândul pietonilor care ascultă muzică la iPo sau MP3  s-a triplat în ultimii şase ani. Studiul publicat în British Medical Journal a arătat că principalele victime sunt adolescenţii.

În SUA mor anual între 4.000 şi 5.000 de pietoni, dintre care 12% dintre cazuri sunt cauzate de accidentele din tafic. Un studiu al Pew Research Center a arătat că în anul 2008, 78% dintre adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani au un MP3. În ceea ce priveşte telefoanele mobile, utilizarea lor a crescut de la 45% din anul 2004 la 71% în anul 2008.

Psihologii spun că fenomenul este periculos deoarece posesorii unor astfel de dispozitive nu mai sunt atenţi la drum.

În 70% dintre accidentele petrecute, persoanele care ascultau muzică la căşti pe stradă şi-au pierdut viaţa. Un sfert dintre decese s-au petrecut pentru că nu a fost auzită la timp sirena unei maşini de poliţie, pompieri sau salvare, astfel producându-se un accident, informează BBC Mundo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel