Castelul Corvinilor, reprezentare specială la Târgul Internaţional de turism „Swiss International Holiday Exhibition

Castelul Corvinilor din Hunedoara este primul monument istoric din România  care va fi reprezentat la un târg internațional de turism cu o aplicaţie prin care vizitatorii pot beneficia de un tur virtual. Reprezentanții monumentului istoric speră că promovarea inedită a muzeului va aduce mai mulţi turişti străini în zonă.

Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi reprezentat la Târgului Internaţional de turism „Swiss International Holiday Exhibition", care va avea loc în perioada 31 octombrie - 2 noiembrie la Lugano, în Elveţia, cu o aplicaţie pentru smartphone care permite un tur virtual, potrivit Mediafax.

Aplicaţia, special dezvoltată de o companie românească pentru acest eveniment, este pusă gratuit la dispoziţia vizitatorilor târgului, care vor scana un cod QR vizibil pe materialele promoţionale cu castelul şi vor avea parte de un tur virtual.

Citește și Castelul Corvinilor din Hunedoara – top 10 în Europa

În afară de materialele promoţionale de pe care vizitatorii târgului pot scana un cod QR pentru a face un tur virtual, la standul organizat special pentru prezentarea Castelului Corvinilor din Hunedoara va fi expusă şi o machetă 3D a monumentului istoric.

În primele nouă luni ale anului, peste 200.000 de turişti au vizitat Castelul Corvinilor (Hunedoara), cu 40 la sută mai mulţi faţă de perioada similară din 2013, directorul muzeului castelului, Constantin Sorin Tinca, spunând că ar mai fi nevoie de investiţii de aproximativ 60 de milioane de euro.

În baza voturilor primite de la turiştii care l-au vizitat, Castelul Corvinilor a fost inclus de curând pe cunoscutul portal turistic TripAdvisor între primele cinci destinaţii de vacanţă din România.

În 2013, același monument istoric a fost inclus în topul palatelor de poveste, într-un clasament alcătuit de site-ul american huffingtonpost.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel