Casca de bicicletă este obligatorie. UNDE

Efectele protectoare ale căștii sunt recunoscute, dar aplicarea măsurii este contestată.

Purtarea căștii de bicicletă era recomandată, în prezent fiind obligatorie: de miercuri, legea-cadru impune celor sub 12 ani să o poarte. Prin această măsură, autoritățile speră să vadă această practică aplicându-se prin ricoșeu de către bicicliștii de toate vârstele.

Acum, o persoană care transportă sau care însoțește un copil sub 12 ani fără cască de protecție pentru bicicletă va trebui să plătească o amendă de 90 de euro, scrie Le monde.

Efectele protectoare ale căștii de protecție sunt recunoscute. În conformitate cu siguranța rutieră, casca reduce riscul de rănire gravă la cap cu 70%, cel de leziuni minore până la 31%, iar riscul de rănire facială cu 28%.

Casca este obligatorie în 12 țări ale Uniunii Europene. În Finlanda, este obligatorie pentru toate vârstele, pentru persoanele cu vârsta de până la 18 ani în Republica Cehă și Lituania, pentru cele cu vârste până la 16 ani în Spania, Croația și Estonia, până la 15 ani în Suedia, Slovacia și Slovenia, până la 12 ani în Austria și Letonia și până la 10 ani în Malta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel