Cartofii păstrați la congelator pot produce cancer

Cartoful păstrat la congelator pentru a fi ulterior preparat este cel mai periculos, potrivit Agenției pentru Calitatea Mâncării, citat de mirror.co.uk.

Amidonul din compoziția cartofului păstart în frigider sau congelator  se transformă în zahăr. Coapte sau prăjite, aceste zaharuri se combină cu asparagina, un aminoacid neesențial, și rezultă acrilamida, o substanţă puternic oxidantă (prooxidantă), mutagenă şi neurotoxică.

Acrilamida este un produs chimic utilizat în producția de hârtie, vopseluri și materiale plastice. Consumul acestei substanțe poate produce cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel