Care au fost evenimentele scandaloase ale anului 2011

scandal copy
scandal copy

Anul 2011 a fost catalogat drept o perioadă dominată de drame, criză economică și scandaluri, În urma unui studiu realizat de Time, a fost întocmit un top cu cele mai răsunătoare scandaluri ale anului care tocmai s-a încheiat, subiecte controversate ce s-au menținut pe prima pagină a tabloidelor vreme îndelungată.

1. Scandalul de pedofilie de la Universitatea Penn State

Cazul celui care a fost asistentul celebrului antrenor de fotbal american Joe Paterno, alias "JoePa", Jerry Sandusky ar putea fi numit cel mai grav scandal din domeniul sportului.

Jerry Sandusky, în vârstă de 66 de ani, asistentul lui ”JoePa” timp de 33 de ani, a fost inculpat în noiembrie de agresiune sexuală asupra unui număr de opt minori, în perioada 1994-2009. Ceea ce a șocat opinia publică a fost faptul că, deși conducerea clubului, în frunte cu Joe Paterno, precum mulți dintre colegii asistentului aveau cunoștințe de comportamentul asistentului față de copii, aceștia nu au reacționat pentru a-l opri pe molestator.

Un tânăr observator, care l-a surprins pe Sandusky agresând un copil în 2002, i-a spus lui Paterno, dar fără a raporta la poliție infracțiunea, ceea ce pentru mulți critici pare mai revoltător decât fapta acuzatului de pedofilie.

2. Interceptările telefonice ale NOW

Interceptările telefonice practicate de tabloidul News of the Word (NOW) au făcut subiectul unuia dintre cele mai mari scandaluri ale anului 2011. Poliţia federală americană a lansat o anchetă asupra unor presupuse interceptări telefonice în Statele Unite efectuate de grupul mass-media al magnatului australo-american Rupert Murdoch, News Corporation.

Anche¬tatorii au descoperit că tabloidul NOW a recurs la de¬tec¬tivi privaţi timp de opt ani pentru a moni¬toriza până la 4.000 de persoane, între care politicieni, membri ai familiei regale şi alte celebrităţi, dar şi victime ale atentatelor de la 7 iulie 2005, de la Londra, şi o elevă în vârstă de 13 ani, Milly Dowler, asasinată în 2002, în scopul creșterii profiturilor.

Indignarea publicului precum și elemente cheie din ancheta ulterioară au contribuit la închiderea în iulie a tabloidului NOW.

Deoarece ancheta nu s-a încheiat și apar în continuare fapte care atestă implicarea unor nume aflate dincolo de imperiul Murdoch, se pare că acest scandal va continua și în 2012.

3. DSK vs. cameristă

O acuzație de atac sexual al unei cameriste angajate la hotelul Sofitel din New York împotriva celui care, la momentul respectiv, era directorul Fondului Monetar internațional, Dominiue Stauss-Kahn (DSK), și arestarea acestuia în data de 14 mai când se afla la bordul zborului Air France cu destinația Paris au declanșat un mare scandal mediatic pe mapamond și anchete detaliate. Scandalul DSK vs. cameristă a creat prejudicii pe toate planurile. Dominique Strauss-Kahn a fost nevoit să demisioneze din funcția de director general al FMI, iar cariera politică, unde sondajele îl anunțau câștigător al prezidențialelor din Franța din 2012, a fost compromisă. Nici presupusa victima, camerista de la hotelul Sofitel, nu a scăpat neafectată, ea fiind catalogată de presa de scandal mincinoasă și prostituată, în timp ce publicul se confruntă cu întrebări incomode legate de etica bărbaților aflați la putere, sistemul de justiție sau dacă există hărțuire sexuală la locul de muncă.

4. Copilul ascuns al lui Arnold Schwarzenegger

Scandalul care implică unul dintre cuplurile politice cele mai celebre din SUA, Arnold Schwarzenegger căsătorit cu Maria Shriver, a cărei mamă a fost sora preşedintelui american John F. Kennedy, de peste 25 de ani, a provocat cu siguranță o isterie în lumea tabloidelor.

Anunțul din luna mai, potrivit căruia mariajul fostului guvernator al statului California se destramă din cauza unui copil ascuns al acestuia, născut în urmă cu mai bine de 10 ani, a declanșat o avalanșă de reproșuri publice. Posibila aventură cu menajera familiei din care ar fi rezultat copilul, a fost considerată o lovitură puternică în special pentru Shriver, mai ales că mama celor patru copii ai lui Schwarzenegger a fost cea care l-a apărat pe fostul guvernator de California împotriva acuzațiilor de hărțuire sexuală din timpul campaniei pentru alegerile din 2003.

5. Fotografia cu tentă erotică de pe Twitter a congresmenului american Anthony Weiner

Reprezentantul democrat al statului New York, Anthony Weiner, a fost implicat într-un scandal cu tentă erotică, după ce a postat pe contul personal de Twitter o fotografie obscenă cu el.

Deși, inițial, a spus că i-a fost spart contul, Weiner a recunoscut într-o conferință de presă că a trimis fotografii obscene unor femei pe care le-a cunoscut online și că a avut "mai multe conversații inadecvate pe Twitter, Facebook, pe e-mail și ocazional prin telefon cu femei întâlnite în spațiul virtual.

Anthony Weiner a fost nevoit să demisioneze din Congres, chiar dacă, la începutul scandalului el a refuzat se recurgă la acest gest de onoare.

6. Războiul lui Charlie Sheen, starul din serialul „Doi bărbaţi şi jumătate"

După ce la sfârşitul lui 2010, Charlie Sheen a fost implicat într-un scandal cu droguri şi prostituate, în 2011, a fost dat afară din distribuţia serialului care l-a consacrat şi a divorţat şi de cea de-a treia soţie.

Petrecerile scandaloase cu droguri, alcool şi prostituate l-au ţinut pe actor departe de studiourile de filmare o bună perioadă de timp, rezultatul comportamentului său fiind concedierea, în luna martie, din distribuţia serialului care l-a consacrat.

La aflarea veştii, Sheen a început un întreg scandal cu reprezentanţii studiourilor Warner Bros., pe care i-a acuzat de ruperea abuzivă a contractului. Actorul a lansat o serie de comentarii acide la adresa realizatorilor serialului, cu toate că la aceea vreme era cel mai bine plătit actor de televiziune din Statele Unite, încasând suma record de 2 milioane de dolari pe un episod.

Deşi părea că pentru Charlie Sheen anul 2011 a fost unul ratat, actorul a reuşit însă să se implice destul de repede într-un alt proiect profesional, un serial despre cursuri de contralare a acceselor de furie, numit „Autocontrol", iar în urma înțelegerii cu grupul Warner Bros, va primi 100 de milioane de dolari despăgubire, în următorii ani.

Ceea ce a părut șocant pentru public, a fost îndrăzneala cu care actorul și-a etalat stilul său de viață haotic, în timp ce majoritatea celebrităților se ascund înspatele unor explicații evasive și a unor ochelari de soare, atunci când se confruntă cu astfel de drame personale.

7. Insultele antisemite ale lui John Galliano

În toamna anului 2011, John Galliano, designerul de la casa de modă Dior, care îi face pe oameni să viseze prin creaţiile fanteziste, haute couture, în culori vii, a fost acuzat de un tribunal din Paris pentru insulte antisemite. Acesta nu a primit însă pedeapsa cu închisoarea, ci o amendă în valoare de 6.000 de euro cu suspendare.

Dar adevărata pedeapsă pentru Galliano este prejudiciul adus brandului Galliano și sfărșitul carierei la casa de modă Dior.

Pe 25 februarie, lumea modei rămânea înmărmurită: directorul de creație al casei Dior este arestat pentru injurii antisemite adresate unui cuplu într-o cafenea din Paris. Inițial, Galliano a dat vina pentru comportamentul său ofensator pe ”alcool, somnifere și Valium”, dar după postarea unui clip video în care designerul își declamă admirația pentru Hitler, nu a mai fost nimic de comentat, astfel că ”băiatul de aur” al casei Dior a fost concediat.

8. Sarcina controversată a lui Beyonce

La gala decernării premiilor MTV Video Music Awards din 28 august 2011, anunțul prin care Beyonce declara că este însărcinată a făcut înconjurul lumii. Cu toate acestea, doar câteva săptămâni mai tărziu, Internetul a inundat de zvonuri potrivit cărora Beyonce poartă o pernuță.

În timpul unei emisiuni la televiziunea australiană, burtica vedetei a părut că face o cută nefirească. Reprezentanţii cântăreţei au declarat imediat că zvonurile sunt "prosteşti, ridicole şi false".

Ulterior, Beyonce a apărut în New York purtând o bluză care îi scotea în evidenţă burtica, iar la începutul lunii octombrie, vedeta a lansat videoclipul pentru piesa "Countdown", în care îşi arată sarcina.

9. Divorțul lui Kim Kardashian

Kris Humphries şi Kim Kardashian s-au grăbit să se logodească după ce s-au cunoscut, însă şi-au dat seama la fel de repede că nu sunt făcuţi unul pentru celălalt.

Nunta, organizată pe 20 august, a fost urmărită de 4,4 milioane de telespectatori și s-au obținut încasări de 18 miloane de dolari din drepturi de difuzare, cadouri și obiecte donate.

După doar 72 zile de căsnicie, vedeta de carton Kim Kardashian şi jucătorul profesionist de baschet Kris Humphries s-au hotărât să divorţeze. Criticii au acuzat-o pe Kim Kardashian că nunta a fost doar un pretext pentru a face bani și mai mult de 100.000 de oameni au semnat o petiție online care susține anularea show-lui ”Keeping Up with the Kardashians”.

10. Judecătorul William Adams

La sfârşitul lunii octombrie, un clip video a fost postat de către Hilary Adams, fiica judecătorului William Adams, în vârstă de 23 de ani, filmat în 2004. Imaginile videoclipului îl prezintă pe judecătorul William Adams, care în mod ironic se ocupa de cazurile de abuz asupra copiilor, cum își lovește fiica cu o curea. Toți cei care au vizualizat filmulețul au fost șocați de brutalitatea loviturilor, mai ales că victima suferea de paralizie cerebrală.

Hilary Adams și-a dorit ca apelul ei să fie considerat un strigăt de ajutor pentru a scăpa de agresiunile la care era supusă de tatăl său, acesta considerând-o vinovată deoarece descărca fișiere piratate pe calculator, iar utilizarea noilor tehnologii nu sunt pentru tineri. Campania de apeluri, e-mailuri și faxuri demarată după apiariția videoclipului - au determinat deschiderea unei anchete judiciare în urma căreia judecătorul a fost suspendat și a primit ordin de restricție prin care nu mmai are voie să-și vadă fiica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel