Cardul de sănătate, OBLIGATORIU din septembrie

Președintele CNAS, Vasile Ciurchea, a declarat, vineri, la Digi24, că asigurații care nu și-au ridicat cardurile mai au la dispoziție o lună. Din septembrie, cardul de sănătate devine obligatoriu. 14 milioane de români vor avea card de sănătate.

"Asiguraţii mai au foarte puţin timp să-şi ridice cardurile, pentru că va veni data când va putea fi folosit doar cardul. (...) Nu vreau să dau o dată exactă, dar cu certitudine că luna septembrie va fi lună de folosire doar a cardului", a explicat Vasile Ciurchea, scrie economica.net.

La Casa de Asigurări Bucureşti, din cele 14.000 de carduri rămase, aproximativ 2.000 au fost ridicate de asiguraţi. Mai sunt 70.000 de unităţi nedistribuite. Vasile Ciurchea a arătat că sistemul de înregistrare a serviciilor este acelaşi, funcţionează şi a subliniat că acest lucru se vede din numărul serviciilor validate, care este într-o continuă creştere.

"În luna iunie am ajuns la peste 8 milioane de servicii acordate cu card, ceea ce înseamnă că în două luni sistemul a funcţionat - e adevărat că nu 100% din timp, au existat şi momente când a răspuns mai greu", a adăugat Vasile Ciurchea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel