Cardioskin, tricoul-ekg, lansat în acest an de Servier

DCNews Team / 17 feb 2017 / 14:32
Salveaza PDF Print Comentarii

Cel mai creativ centru mondial de cercetare, grupul francez Servier, a anunțat pentru 2017 o revoluție în cardiologie. Lansarea se înscrie în strategia grupului de a lansa parteneriate cu firme de înaltă tehnologie pentru tratarea bolilor grave cu soluții inovatoare.

 
Astfel, în acest an, va fi lansat Cardioskin, un tricou conectat la inimă, care permite detectarea detectarea rapidă și facilă a tulburărilor de ritm cardiac. Tricoul-ekg este o piesă de îmbrăcăminte dotată cu senzori inteligenți, care înregistrează ritmul cardiac permițând detectarea problemelor apărute în situații normale de viață, nu doar în cabinetul medicului. Dispozitivul nu are limitări legate de dispunerea electrozilor pe piele și nici de durata de înregistrare. 

Insuficiența cardică, rată de deces mai mare decât infarctul


Grupul Servier are o mare experiență în tratarea bolilor cardiovasculare, fiind principalul actor european în ceea ce privește controlul hipertensiunii și numărul 2 pe plan mondial în această patologie. Laboratoarele Servier au cinci produse de vârf pentru tratamentul insuficienței cardiace. Aceasta a devenit prima cauză de internare în unele țări occidentale, fiind o suferință severă. Unul din doi pacienți cu insuficiență cardiacă moare în primii 5 ani de la descoperirea bolii, rata deceselor prin insuficiență cardiacă fiind mai mare decât în infarct.


Portofoliul medicamentelor novatoare pentru tratarea insuficienței cardiace cuprinde Procorlan, indicat când apar dureri în insuficiența cronică și există disfuncție sistolică, Vastarel, pentru angina pectorală, și mai ales Corlentor, primul din clasa sa, recomandat încă din 2012 de către Societatea europeană de cardiologie pentru pacienții cu insuficiență cardiacă și puls peste 70/minut. Colaborarea între grupul francez Servier și Amgen, companie americană specializată în biotehnologie, va aduce în Europa un activator selectiv al mușchiului cardiac (OM-omecamtiv mecarbil) care va trata insuficiența cu disfuncție sistolică, forma cea mai gravă a bolii.

VOTEAZA ARTICOLUL

STIRE RECOMANDATA

Timbrul de mediu, înlocuit. Daniel Constantin: Va fi un sistem modern

Bogdan Bolojan / 21 feb, 14:23

timbru_de_mediu

ECONOMIE

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a anunţat marţi că autorităţile vor prezenta, în perioada următoare, o alternativă la Timbrul de mediu, despre care oficialul a menţionat că va fi "un sistem modern, european pe care l-am gândit, astfel încât să fie toată lumea mulţumită şi să ne atingem obiectivele de mediu". 

Tratamentul care te scapă de migrene

Diana Popescu / 21 feb, 13:31

Array ( [id] => 533396 [title] => Tratamentul care te scapă de migrene [supratitle] => [description] =>

Un studiu, publicat în jurnalul medical JAMA, arată că acupunctura ajută la reducerea frecvenței migrenelor și chiar le poate preveni. După 22 de săptămâni de tratament cu acupunctură de cinci ori pe săptămână, participanții la studiu au spus că frecvența migrenelor s-a redus de la 4,8 pe lună la 3 pe lună, fără niciun efect advers, relatează CNN.

[title_homepage] => Tratamentul care te scapă de migrene. STUDIU [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Cercetarea oamenilor de știință chinezi s-a fundamentat pe mai multe studii mai mici și a analizat modul în care terapia cu acupunctură făcută corect, prin comparație cu cea aplicată în mod greșit ajută la reducerea migrenelor în cazul persoanelor care s-au confruntat cu această problemă pentru cel puțin un an.

Persoanele participante la studiu au fost împărțite în două grupuri. Primul grup a primit tratament real cu acupunctură în patru puncte alese de experți. Al doilea grup nu a primit tratament real, iar punctele în care au fost introduse acele au fost special alese pentru a evita reducerea durerii. După 22 de săptămâni de tratament de cinci ori pe săptămână, pacienții din primul grup au spus că frecvența migrenelor s-a redus de la 4,8 pe lună la 3 pe lună, fără niciun efect advers.

Mai mult decât o durere de cap

În mod normal, o durere de cap ar trebui să treacă cu o pastilă obișnuită și câteva momente de liniște. Însă, în cazul migrenelor durerea este atât de puternică încât persoana în cauză nu mai poate face altceva, durerea nu trece cu medicamentele obișnuite și poate dura mai multe zile la rând.

Nu se știu foarte multe despre migrene, de aceea studiile în această zonă sunt foarte valoroase. Ceea ce se cunoaște însă este faptul că migrenele reprezintă o stare anormală a creierului în care acesta devine hiperexcitabil la stimuli. Durerea este intensă și poate dura ore sau chiar zile.

De asemenea, există studii care arată că migrenele se transmit genetic.

De multe ori oamenii nu își dau seama că există un istoric de migrene în familie. Mulți oameni nu își dau seama că suferă de această problemă, nu au un diagnostic în acest sens. Medicamente pentru prevenirea migrenelor există, dar nu sunt neapărat eficiente pentru toți pacienții și au efecte adverse puternice, a explicat medicul Amy Gelfand, asistent universitar de neurologie la Universitatea din California.

Ce declanșează migrenele?

Alcoolul și mai multe feluri de mâncare pot declanșa dureri de cap. Un studiu din 2014 a descoperit că persoanele care suferă de migrene în mod normal sunt mai predispuse să aibă migrene atunci când sunt mahmure, decât persoanele care nu au această problemă în general. Sulfiții din vin sunt cei care provoacă durerile de cap.

De asemenea, conservanții precum nitrații, care se găsesc în carnea procesată pot declanșa migrene. Aditivul se mai găsește și în crenvuști, șuncă și cârnați.  Mai mult, persoanele care au o sensibilitate la cofeină pot descoperi că alimentele care au un grad ridicat de cofeină le declanșează migrenele.

Experții sfătuiesc persoanele care suferă de această boală să țină un jurnal în care să monitorizeze tot ce mănâncă și cum se simt după.

Bolnavii recurg la tratamente alternative

Lipsa unor tratamente eficiente împotriva migrenelor îi face pe cei care suferă de această boală să caute tratamente alternative, printre care și yoga și meditația. În paralel, oamenii de știință continuă să caute modalități noi de tratare a migrenelor și au ajuns și ei la tratamente atipice, cum este acunpunctura. 

Acupunctura stimulează abilitatea corpului de a se recupera de pe urma oricărei boli și de a se vindeca singur”, a spus Magnolia Ng pentru CNN, terapeută în acupunctură și specialistă în gestionarea durerii.

Ea a adăugat că nu este surprinsă de rezultatele acestui studiu și că a văzut rezultate similare la pacienții ei. În mod obișnuit la Magnolia Ng ajung pacienți care au epuizat tratamentele tradiționale.

Medicul Stephen Silberstein, fostul președintele al Societății Americane pentru Durerile de Cap, a spus că un tratament eficient pentru reducerea migrenelor este schimbarea stilului de viață.

„Încearcă să dormi suficient, nu te îmbăta, și dacă bei cafea în mod regulat fă acest lucru și în weekend-uri și nu te opri, a spus medicul.

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => Diana Popescu [author_id] => 7 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 176 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-02-21 13:31:38 [date_updated] => 2017-02-21 13:31:38 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => tratamentul-care-te-scapa-de-migrene [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 199008 [media_type] => image [description] => migrena [filename] => migrena.jpg [datedir] => 201207 [upload_date] => 2012-07-02 22:52:50 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_199008_migrena_533396.html ) ) ) ) 1
Modificări la prescrierea medicamentelor de la 1 martie

Diana Popescu / 21 feb, 12:51

Array ( [id] => 533387 [title] => Modificări la prescrierea medicamentelor de la 1 martie [supratitle] => [description] =>

De la 1 martie, medicii vor putea prescrie pacienţilor, 24 de medicamente pentru boli speciale care, în prezent, se acordă cu aprobarea comisiilor de specialitate ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, se arată un proiect pus în dezbatere publică pe site-ul instituţiei.

[title_homepage] => Vești BUNE pentru PACIENȚI. Ce se întâmplă cu MEDICAMENTELE [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Astfel persoanele diagnosticate cu afecțiuni oncologice, boli rare, cum ar fi hemofilia și scleroza multiplă, hepatite sau obezitate vor putea merge direct la farmacie pentru a-și lua rețeta.

Potrivit proiectului, medicul răspunde de autenticitatea şi exactitatea completării formularului. 

Originalul dosarului pacientului, împreună cu toate documentele anexate (evaluări clinice şi buletine de laborator sau imagistice, consimţământul informat, declaraţia de propria răspundere a pacientului, formularul, confirmarea înregistrării formularului etc.), constituie documentul-sursă faţă de care se poate face auditarea/controlul datelor completate în formular, se mai arată în proiectul de ordin.

Formularele ajung apoi in baza de date a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, autoritatea care deconteaza tratamentele.

[citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => Diana Popescu [author_id] => 7 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 176 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-02-21 12:51:21 [date_updated] => 2017-02-21 12:51:21 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => medicamente-modificari-la-prescriere-de-la-1-martie [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 471261 [media_type] => image [description] => [filename] => medicamente21_94007800.jpg [datedir] => 201502 [upload_date] => 2015-02-28 08:31:13 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_471261__533387.html ) ) ) ) 1
Paula Rad (de la Românii au talent), femeie de serviciu, a rămas șomeră

20 feb, 23:41

Array ( [id] => 533351 [title] => Paula Rad (de la Românii au talent), femeie de serviciu, a rămas șomeră [supratitle] => [description] =>

Paula Rad, femeia de serviciu care i-a uimit pe jurații de la "Românii au talent", a rămas șomeră.

[title_homepage] => Paula Rad, femeie de serviciu, a rămas șomeră [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

După ce s-a difuzat audiția în care ea a făcut senzație, Paula Rad și-a dat demisia, hotărâtă să-și ia în serios talentul.

"Vreau și trebuie să mă pregătesc pentru următoarele etape ale concursului. Vreau să am timp să mă concentrez pe muzică. În câteva zile, după ce termin preavizul, voi fi liberă de contract", a explicat ea pentru Libertatea.

Astfel, Paula Rad a renunțat la singura ei sursă de venit, salariul de femei de serviciu asigurându-i traiul, dar speră să fructifice la maximum șansa pe care a primit-o. Visează ca la finele acestei experiență să fie angajată sau măcar să aibă colaborări, dar, până atunci spune că o va ajuta financiar fratele său.

[citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 6 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 6 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-02-20 23:41:32 [date_updated] => 2017-02-20 23:44:29 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => paula-rad-de-la-romanii-au-talent-femeie-de-serviciu-a-ramas-omera [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 526177 [media_type] => image [description] => Paula Rad - Romanii au talent [filename] => 16807155_1506827319351172_3648925301214732714_n_12981200.png [datedir] => 201702 [upload_date] => 2017-02-20 15:32:30 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_526177_paula-rad---romanii-au-talent_533351.html ) ) ) ) 1
Hibernarea, o speranță pentru bolnavii de cancer

20 feb, 23:37

Array ( [id] => 533350 [title] => Hibernarea, o speranță pentru bolnavii de cancer [supratitle] => [description] =>

Cancerul poate fi ''atacat'' mai eficient prin introducerea pacienților într-o stare de torpoare similară cu hibernarea, a anunțat o echipă de oameni de știință din Italia la întâlnirea anuală a American Association for the Advancement of Science (AAAS), desfășurată duminică la Boston, potrivit New Scientist. 

[title_homepage] => Ambiția cercetătorilor pentru a-i ajuta pe bolnavii de cancer [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

În timpul hibernării induse, procesul de creștere a tumorilor este încetinit și chiar stopat, iar celulele sănătoase din organism devin mai rezistente la dozele de radiații utilizate în cadrul tratamentului, conform fizicianului Marco Durante din cadrul Institutului Trento din Italia.

Ideea radicală vine după ani de cercetare asupra fenomenului de hibernare prezent la unele specii de animale care își conservă astfel resursele când sursele de hrană sunt limitate. În timpul acestui proces, corpul intră într-o stare de somn profund în care procesele metabolice și funcțiile sale normale, precum bătăile inimii și respirația, sunt încetinite. De asemenea, la nivel molecular, activitatea genelor și sinteza proteinelor sunt reduse considerabil, iar nevoia de oxigen scade. Toate aceste efecte pot avea implicații semnificative în tratarea cancerelor, potrivit lui Durante.

[citeste si]

''Circa 50% dintre pacienții cu cancer au tumori în stadiu avansat. (...) Nu poți trata toate metastazele — nu poți folosi chirurgia peste tot ca să îndepărtezi cancerul sau să folosești radiațiile în toate locurile afectate ale organismului pentru că riști să omori pacienții încercând să distrugi tumorile'', a explicat specialistul. ''Dar dacă introduci pacientul într-o stare de torpoare sintetică poți opri răspândirea cancerului. Îți oferă mai mult timp'', a completat el adăugând că hibernarea îi conferă corpului capacitatea de a rezista la tratamentele cu radiații. ''Trezești (apoi — n.r.) pacienții și sunt vindecați — asta e ambiția noastră'', a mai spus Durante, scrie Agerpres.

În prezent nu este posibil din punct de vedere tehnic ca o persoană să fie introdusă în starea de hibernare într-un mediu controlat, însă cercetătorii speră că acest lucru va putea fi făcut în următorii zece ani, mai arată sursa citată.

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 20 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 20 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-02-20 23:37:11 [date_updated] => 2017-02-20 23:37:11 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => hibernarea-o-speran-a-pentru-bolnavii-de-cancer [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 526217 [media_type] => image [description] => [filename] => capturaprc-ccprc-86_de_ecran_din_2017_02_20_la_23_34_08_82290500.png [datedir] => 201702 [upload_date] => 2017-02-20 23:34:31 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_526217__533350.html ) ) ) ) 1

TOP STIRI CELE MAI...


antena3.ro

comunicate de presaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Designed by PROGRAPHICS

Studiul de Audienta si Trafic Internet
nxt.m