Cantacuzino, fără vaccin antigripal. Achiziție de 7 milioane de lei

Scandalul vaccinului antigripal se întoarce. Institutul Cantacuzino nu are autorizație și este implicat într-un proces penal, așa că producția nu se poate relua. 

Ministerul Sănătăţii va achiziţiona vaccin antigripal de aproape 7 milioane de lei.

"Trebuie să vedem ce poate fi menţinut şi ce poate fi schimbat. Mă refer atât la vaccinurile împotriva hepatitei B, BCG (împotriva tuberculozei, n.r.) şi vaccinul antigripal. Vom face eforturi pentru a achiziţiona vaccinurile de la producătorii existenţi. Anul acesta ne-am confruntat cu probleme în identificarea unor producători care produc vaccinurile BCG şi hepatitic B, dar am reuşit să găsim şi să asigurăm cantităţile necesare", a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, potrivit Mediafax.

"Vaccinul gripal va fi achiziţionat de la producătorul care va fi declarat câştigător în cadrul licitaţiei centralizate organizate de MS. De acum încolo, în fiecare an, în decembrie vom avea planul naţional de vaccinare. Achiziţiile vor fi pe perioadă lungi, ca să nu mai fie sincope. Pentru că sunt din ce în ce mai puţini producători şi dacă iei pe un an nu mai sunt interesaţi. Legat de Cantacuzino, nu vor fi vaccinuri nici în 2014. Institutul Cantacuzino nu are autorizaţie pentru producţia de vaccin. Suntem foarte circumspecţi având în vedere problemele de anul trecut, procesul penal care este în derulare", a adăugat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel