Când e recomandat să mâncăm fructe

Conţinutul bogat în minerale, vitamine, flavoinoizi şi antioxidanţi al fructelor fac din acestea un aliat de nădejde pentru sănătate.

Cea mai potrivită parte a zilei pentru consumul de fructe este dimineaţa. Consumul fructelor pe stomacul gol, imediat după ce ai băut un pahar cu apă, are efecte benefice asupra organismului, oferindu-i energia necesară pentru un început de zi reuşit.

Poţi consuma fructe şi după-amiaza, însă în a doua parte a zilei metabolismul încetineşte, ceea ce înseamnă că fructele, fiind bogate în zahăr, vor creşte glicemia. De asemenea, consumul de fructe este recomandat şi între mese, acestea fiind digerate rapid.

[citeste si]

După ce mănânci fructe, asigură-te că aştepţi cel puţin 30 de minute înainte de a consuma orice alt aliment. Astfel, acestea vor fi deja digerate şi nu există riscul să înceapă procesul de fermentaţie în stomac, proces care generează balonare, flatulenţă şi disconfort abdominal. În cazul persoanelor diagnosticate cu diabet, lucrurile stau puţin diferit. Diabeticii ar trebui să mănânce fructe la cel puţin două ore după masă şi cu o oră înaintea următoarei mese. Consumul fructelor imediat după masă este extrem de nesănătos întrucât stomacul nu le poate digera aşa cum ar trebui, potrivit doc.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel