Cancer. La ce concluzie au ajuns cercetătorii

Potrivit unui studiu, persoanele care iau doze mari de vitamine B6 sau B12, pe o perioadă lungă de timp, sunt mai susceptibile la riscul de a dezvolta cancer, potrivit Daily Mail.

Dacă au fumat, riscul de cancer creşte de până la patru ori, în cazul în care au luat suplimentele.

Organismul are nevoie de vitaminele B6 și B12 pentru a ajuta la asigurarea sănătății celulelor roșii din sânge și pentru a procesa proteine, grăsimi și carbohidrați. Ele se găsesc în mod natural în carne, pește, brânză, ouă și lapte, precum și cereale fortificate pentru micul dejun, dar multe persoane iau suplimente.

Pentru acest studiu, cercetătorii din SUA au urmărit 77.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 50 și 76 de ani, fiind o investigație majoră a SUA privind impactul vitaminelor și mineralelor asupra riscului de cancer.

Participanţii au furnizat informatii detaliate despre consumul lor de vitamina B în ultimii 10 ani, inclusiv ce doză au luat. Anterior, medicii au crezut că suplimentele ar putea contribui la reducerea riscului de cancer.

„Ceea ce am descoperit a fost că bărbații care au luat suplimente alimentare, în special B6 și vitamina B12, în doze mari, timp de 10 ani, au prezentat un risc crescut de a suferi de cancer pulmonar", spun cercetătorii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel