Cancer de prostată. Un studiu SCHIMBĂ modul de abordare al medicilor

 foto ilustrativ
foto ilustrativ

Combinarea a două terapii pentru cancerul de prostată ar putea extinde durata de viață a bărbaților cu cancer de prostată avansat, potrivit unui studiu prezentat la cea mai mare conferință de cancer de la nivel mondial.

Noile descoperiri ar putea schimba modul de abordare al medicilor în ceea ce priveşte tratamentul cancerului de prostată.

„Acestea sunt cele mai importante rezultate provenite dintr-un studiu privind cancerul de prostată", a spus Nicholas James. „Este un sentiment pe care îl trăieşti o dată în carieră", a spus acesta, potrivit theguardian.com.

Cercetatorii au combinat terapia hormonală standard cu un medicament numit abirateron, care este folosit în mod normal doar în cazul pacienţilor cu cancer a căror boala nu mai răspunde la terapia hormonală standard. Cercetarea a fost realizată ca parte a studiului Stampede, în curs de desfăşurare în Marea Britanie şi Elveţia.


„Abiraterone nu numai că prelungeşte viaţa, dar, de asemenea, reduce apariţia complicaţiilor grave osoase cu până la 50%", a mai spus James.


În cadrul studiului a fost analizat un grup de 2.000 de bărbați. Pacienții care au primit atât abirateron, cât și terapia hormonală normală trăiesc mai mult, comparativ cu cei care au primit doar terapie hormonală. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, că pacienţii care au primit ambele medicamente au avut efecte secundare mai puternice, în special probleme cardiovasculare şi hepatice.

Un pacient care a participat la proces, Alfred Samuels, în vârstă de 59 de ani, a fost diagnosticat cu cancer de prostată avansat în ianuarie 2012. „Am simţit că lumea mea s-a prăbușit peste noapte", a spus Samuels. „Doctorii mi-au explicat că intervenția chirurgicală nu e o opțiune pentru mine, deoarece cancerul s-a răspândit". „În cadrul studiului, am început să iau abirateron de patru ori pe zi și să fiu injectat hormonal la fiecare opt săptămâni", a spus el. „În primele șase luni, testele au arătat că tratamentul a funcționat. Sunt încă în studiu, pe care îl găsesc liniștitor și, din fericire, cancerul meu este gestionat bine", a spus Samuels.


„Vom lucra cu pentru a ne asigura că acest tratament devine o opţiune disponibilă", a spus doctorul Iain Frame.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel