Cancer de piele: Un nou medicament împotriva cancerului

Experții în cancerul de piele au speranțe după ce un medicament nou a fost aprobat de Administrația Medicamentelor și Alimentelor (FDA) din SUA. 

Este un nou medicament împotriva melanomului, care "stimulează sistemul imunitar", informează, sâmbătă, EFE.

"Medicamentul a fost aprobat în mod accelerat pentru că are efecte benefice asupra pacienților cu melanom, care este un tip de cancer de piele cu efecte durabile", a declarat Antoni Ribas, cercetător de origine spaniolă la UCLA.

Comercializarea medicamentului Pembrolizumab a fost aprobată la 4 septembrie de FDA, care l-a calificat drept o "terapie de avangardă" și care va fi produs sub numele de Keytruda.

În fruntea unei echipe de 26 de medici, dintre care 6 de origine hispanică, Ribas a început la sfârșitul anului 2011 testele de imunoterapie intravenoasă, având la bază noul medicament identificat ințial ca MK-3475. Testele realizate pe un eșantion de 600 de voluntari au relevat că o treime dintre pacienții cu cancer la plămâni, ficat, sau oase, au înregistrat un regres al bolii și cu timpul starea lor s-a îmbunătățit.

Tom Stutz, în vârstă de 74 de ani și unul din cei 600 de voluntari care a participat la studiu, a fost diagnosticat în 2011 cu un melanom localizat inițial pe spate, care s-a extins apoi la ficat și plămânii. După administrarea MK-3475, starea lui s-a îmbunătățit, în proporție de 90 la sută, cu tratamente de trei ori pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel