Cancer de col uterin, problemă MONDIALĂ. Vaccinarea, obligatorie

Cancerul de col uterin şi celelalte afecţiuni asociate cu virusul HPV sunt probleme de sănătate publică mondială, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii. OMS insistă asupra necesităţii includerii vaccinului împotriva HPV în programele naţionale de imunizare.

OMS precizează că recunoaşte importanţa cancerului de col uterin şi a altor afecţiuni asociate cu HPV ca fiind probleme de sănătate publică mondiale. De asemenea, reiterează recomandarea ca vaccinul anti-HPV să fie inclus în programele naţionale de imunizare, cu condiţiile ca prevenirea cancerului de col uterin şi/sau a altor boli cauzate de HPV să fie o prioritate de sănătate publică, introducerea vaccinului să fie fezabilă programatic, să poată fi asigurată o finanţare sustenabilă şi să fie luate în considerare strategiile de eficienţă a costurilor vaccinării în ţară sau regiune.

"Atât vaccinul anti-HPV tetravalent, cât şi cel bivalent au profiluri de siguranţă şi eficacitate excelente. Ele trebuie introduse ca parte a unei strategii coordonate şi complete de prevenire a cancerului de col uterin şi a altor boli cauzate de HPV. Această strategie trebuie să includă o educare cu privire la reducerea comportamentelor care cresc riscul de dobândire a infecţiei cu HPV, instruirea agenţilor de sănătate şi informarea femeilor despre depistarea, diagnosticarea şi tratamentul leziunilor precanceroase şi cancerului", arată OMS.

Strategia ar trebui să includă, potrivit OMS, şi acces crescut la servicii de depistare terapeutice de calitate, la tratamentul cancerelor invazive şi îngrijiri paliative, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel