Cancer cerebral, simptome provocate de tumorile cerebrale

Stările de greaţă şi durerile de cap sunt două dintre simptomele care pot să apară.

Tumorile cerebrale se măresc în scheletul cranian şi apasă pe ţesutul moale al creierului, provocând presiune şi, în funcţie de zona în care se află, pot apărea simptome, scrie eva.

Tumorile cerebrale atât benigne cât şi maligne (cancerigene) exercită o presiune pe ţesutul creierului şi prin urmare, două dintre simptomele care pot să apară sunt stările de greaţă şi durerile de cap, explică specialistul. Dar, pe lângă aceste semne, în funcţie de locul şi tipul tumorii, pot să apară alte simptome.

Tumorile cerebrale benigne pot fi tratate complet


Aceste tumori care nu sunt cancerigene pot să fie depistate prin metode de imagistică. Operaţia intră în discuţie doar dacă tumora se măreşte, însă doar 20% dintre tumorile benigne nu sunt predispuse la mărire. De asemenea, există situaţii în care pe perioada de supraveghere, tumora se micşorează. După depistarea tumorii benigne, pacientul trebuie să revină la control o dată la 3 sau 6 luni.

În cazul în care se constată că tumora creşte va fi extrasă chirurgical, iar riscul de recidivă este mic (sau apar la o dimensiune foarte redusă). Însă, nicio operaţie chirurgicală nu poate să garanteze că aceste tumori nu pot recidiva sau să apară în altă zonă a corpului. Dacă pacientul beneficiază de un tratament chirurgical bun, atunci poate să-şi continue viaţa fără niciun fel de problemă.

Simptomele date de tumora cerebrală benignă

1. Slăbirea muşchilor
2. Reducerea capacităţilor de văz şi auz
3. Tulburări motorii
4. Epilepsie
5. Dureri de cap

Citește și: Pătrunjel, alimentul care UCIDE 85% din celulele CANCERULUI PULMONAR



Pentru tratamentul chirurgical se fac o serie de analize, se analizează locul în care se află tumora, se ia în calcul starea generală a pacientului pentru a stabili beneficiile şi riscurile operaţiei. În urma intervenţiei, pacientul îşi revine într-o săptămână şi poate să îşi reia viaţa socială în câteva săptămâni.

Nu există un tratament complet al tumorilor cerebrale maligne

Cele mai frecvent întâlnite tumori cerebrale maligne apar de la un alt organ, adică sunt metastaze. Abia pe locul al doilea ca frecvenţă sunt tumorile canceroase provocate chiar de ţesutul creierului, spune specialistul.

Simptomele date de tumora cerebrală benignă

1. Amorţeală la braţe, picioare, faţă
2. Stări de slăbiciune
3. Schimbări de personalitate
4. Pierderea parţială a memoriei.


Chiar dacă nu există un tratament complet al tumorilor cerebrale maligne, tratamentele moderne îmbunătăţesc  considerabil calitatea vieţii pacientului. În timpul operaţiei, medicul decide dacă elimină total sau parţial tumora, asfel încât să protejeze calitatea vieţii pacientului. În cazul în care este riscantă eliminarea totală a tumorii, medicul o extirpă parţial şi apoi se recurge la radioterapie, ca tratament post-operatoriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel