CANCER. Alimentul care cauzează, întreține și agravează maladia

Un studiu efectuat timp de  9 ani a tras linie și a dat verdict crunt:  celulele canceroase au nevoie de zahăr pentru a crește și pentru a se dezvolta.

Nature Communications a publicat rezultatul unui studiu care s-a desfășurat pe parcursul a nouă ani, studiu menit să demonstreze efectele asupra  metabolismului. Astfel, aproape toate celulele din corp au nevoie de energie, pe care și-o iau din alimente. Dar și celulele canceroase au nevoie de zahăr pentru a crește. Ele absorb mult mai multă glucoză decât celulele sănătoase și procesul de transformare a glucozei în acid lactic este mult mai mare, potrivit doctorulzilei.ro.

Cercetătorii  numesc acest proces "efectul Warburg" și spun că are legătură cu creșterea accelerată a celulelor canceroase, dar nu se știe deocamdată dacă acest efect este simptom sau cauză pentru cancer.

S-a propus tăierea de pe listă a zahărului, ca să nu mai hrănească celulele canceroase, dar nu există posibilitatea de a trimite energie doar la celulele sănătoase.

[citeste si]

De aceea, mecanismul biologic din spatele metabolismului glucozei este important. Acolo e cheia "înfometării" celulelor cancerigene, în timp ce cele sănătoase să funcționeze. Încă nu s-a ajuns acolo, dar acest studiu i-a dus pe cercetători cu un pas mai aproape.

"Studiile noastre au arătat cum consumul constant de zahăr hrănește celulele cancerigene și le dezvoltă", a declarat cercetătorul Johan Thevelein, de la Universitatea de prestigiu Leuven, Belgia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel