Cancer. Alimente care pot declanșa cumplita boală

Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului a întocmit o listă care cuprinde 116 substanţe şi activităţi despre care se presupune  că pot cauza  cancerul. 

Tutunul

Fumatul reprezintă cea mai cunoscută expunere la cancer. În plus, și fumatul pasiv se află pe lista întocmită de către Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul Cancerului.

Băuturile alcoolice 

Cei care obinuiesc să consume frecvent băuturi alcoolice au un risc crescut de a face cancer de mai multe tipuri: la sân, colorectal, laringe, cancer la ficat, esofag, cavitatea bucală şi cancer la faringe.

Carnea procesată

De asemenea, și cei care obișnuiesc să mănânce carne procesată riscă să facă cancer. Cea mai mare posibilitate este ca aceștia să facă cancer intestinal.

[citeste si]

Un anumit tip de pește

Este bine de știut că și peştele sărat în stil chinezesc poate provoca această boală gravă. Mai exact, persoanele care consumă acest tip de pește au un risc crescut de cancer nazal şi de cancer la faringe.

Arsenicul din apa potabilă

Este vorba despre un chimic extrem de toxic utilizat în crearea de aliaje pentru industria manufacturieră, poate ajunge în apa potabilă, în special în apele freatice. Arsenicul cauzează cancer de piele şi are o legătură cu cancerul de ficat, plămâni, rinichi, şi cancerul de la vizica urinară.

Făina albă rafinată

Acest ingredient este prezent în majoritatea alimentelor procesate, însă se găsește de asemenea și în alte produse de uz frecvent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel