Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 mai 2021

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 mai 2021. Pe data de 12 mai, este prăznuit Sfântul Ioan Valahul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 mai 2021. Sfântul Ioan Valahul s-a născut în anul 1644, din părinţi creştini. La vârsta de 15 ani ajunge rob la turci. Pe drumul spre Constantinopol, un păgân pune ochii pe el şi-l cumpăra cu gândul de a-l sodomiza, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 mai 2021. Ioan îl omoară pe păgân. Agarenii, păzitorii robilor, aflând că Ioan şi-a ucis stăpânul, l-au legat în lanţuri şi aşa l-au dus spre Constantinopol. Aici a fost dat în stăpânirea femeii păgânului ucis.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 mai 2021. Aceasta a fost fermecată de frumuseţea lui Ioan şi i-a făgăduit că dacă va renunţa la credinţa în Hristos îl va lua de bărbat. După 2 ani de refuz, a fost dat pe mâna eparhului cetăţii şi aruncat în temniţă. A fost supus la diverse chinuri, iar în cele din urmă a fost spânzurat în dată de 12 mai 1662. 

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 mai 2021. Viaţa Sfântului Ioan a fost scrisă de Ioan Cariofil şi a fost tipărită la Veneţia de Sfântul Nicodim Aghioritul. A fost menţionat în Mineiul grecesc pe lună mai, tipărit la Constantinopol în 1843 şi în Mineiele româneşti, începând cu ediţia de la Mănăstirea Neamţ din 1846.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 mai 2021. În anul 1950 Sfântul Sinod al Bisericii noastre a hotărât că acest nou mucenic al lui Hristos să fie cinstit în întreaga Biserică Ortodoxă Romană. Generalizarea solemnă a cultului sau a avut loc în octombrie 1955.

Canon de rugăciune către Sfântul Ioan Valahul

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 mai 2021. Astăzi. duhovniceşte. prăznuieşte Biserica dreptcredincioşilor, şi cu bucurie strigă: Veniţi, iubitorilor de mucenici, să prăznuim pomenirea cea de peste an a luptelor noului mucenic Ioan! Că acesta, dintre noi cu voia lui Dumnezeu răsărind, în împărăteasca cetate a lui Constantin a înflorit minunat, aducând Stăpânului rod bogat şi bine primit, prin mucenicie. Iar acum se roagă neîncetat în ceruri, să se mântuiască sufletele noastre.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 mai 2021. Acum eu, mult păcătosul, chem darul Sfântului Duh, că insuflându-mă minunat să-mi izgonească întunericul necunoştinţei, şi cu bogăţia înţelepciunii să mă lumineze, ca după vrednicie să împletesc cununi de smerită laudă noului pătimitor al lui Hristos, Ioan.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy