Cabinele roșii de telefon din Londra devin verzi, cu panouri solare

Clasicele cabine de telefon roșii din Londra vor deveni, de acum înainte, verzi și vor fi dotate cu panouri solare, informează AFP, menționând că prima cabină de acest gen, Solarbox, a fost inaugurată miercuri dimineață la Tottenham Court Road, una din intersecțiile cele mai frecventate din centrul capitalei britanice.

Complet modernizată, noua cabină are în interior patru prize pentru încărcarea gratuită a telefonului mobil sau a tabletei. "Energia este stocată într-o baterie, ceea ce permite să se încarce telefonul inclusiv noaptea sau în zilele fără soare", a declarat coautorul Solarbox, Harold Craston, un tânăr absolvent al prestigioasei facultăți London School of Economics.

"Vrem să demonstrăm că putem utiliza un spațiu într-un mod pozitiv și că Londra încearcă să devină mai verde", a spus tânărul laureat al unui concurs organizat de municipalitate pentru a reduce emisiile de carbon în Londra. "Ideea era de a refolosi un lucru care nu mai este folosit sau care nu este utilizat în scopul pentru care a fost conceput', a precizat el, adăugând că, de multe ori, 'cabinele telefonice erau întrebuințate pe post de toaletă'.

O a doua cabină Solarbox urmează să intre în funcțiune în ianuarie, după care multe altele se vor inaugura în cursul anului. "Este interesant și inventiv", a apreciat un londonez, salutând modernizarea acestor cabine "care fac parte din istoria Londrei".

Inaugurate în 1936, cabinele de telefon roșii fac parte din patrimoniul britanic alături de autobuzele roșii supraetajate sau de taxiurile negre. Aproximativ 1.800 de cabine au fost "remodelate" între timp în diferite scopuri, devenind chioșcuri, mini-galerii de expoziție și chiar ... mini-puburi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel