Bursa de Valori a crescut pentru prima oară în ultimele cinci zile

Bursa-de-Valori-Bucuresti--Rulajul-actiunilor-listate-3-3-milioane-de-lei
Bursa-de-Valori-Bucuresti--Rulajul-actiunilor-listate-3-3-milioane-de-lei

Foto: Business24[/caption]

"După aproape o săptămână de scăderi generalizate, ne putem aştepta la un mic reviriment, o încercare de recuperare a terenului pierdut, însă inversarea sentimentului nu cred că se poate genera intern, acesta fiind mai degrabă importat din pieţele mature", a declarat şeful departamentului de vânzări al firmei de brokeraj NBG Securities România, Liviu Avram.

În şedinţa de vineri, piaţa a debutat pe scădere uşoară, iar în jurul orei 10:50 indicele general BET-C a trecut brusc pe creştere cu 0,18%, însă doar pentru câteva minute. Ulterior, piaţa s-a reîntors pe roşu, unde a stat până în ultima oră de tranzacţionare, când a revenit la nivelul de joi, iar în ultimele minute chiar a reuşit să treacă pe creştere uşoară. Deși scăderea din această săptămână s-a redus la 1,36%, mai mulţi investitori au continuat să adopte poziţii de aşteptare, iar lichiditatea abia a ajuns la 11 milioane lei.

La închiderea pieţei principale, indicele BET (indicele al celor mai lichide zece acţiuni) era în creştere cu 0,16%, iar indicele BET-XT (indicele evoluției primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea) se plasa cu 0,21% peste nivelul de joi. Indicele BET-BK (indicele celor mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste), avansa cu 0,47%, iar indicele BET-NG (indicele acţiunilor companiilor din sectorul energetic) era cu 0,24% sub ziua precedentă.

Titlurile Fondului Proprietatea au încheiat în creştere cu 0,85%, la preţul de 0,5345 lei, iar acţiunile SIF Transilvania au avansat, tot cu 0,85%, la 0,595 lei. În acelaşi timp, titlurile Oltchim au urcat cu 7,38%, la 0,56 lei, în cadrul unor tranzacţii cu rulaje reduse. Investitorii au realizat 152 de operaţiuni cu aceste acţiuni, în valoare cumulată de 116.000 de lei, astfel că valoarea medie a unei tranzacţii a fost de aproape 764 lei. Titlurile firmei Electroprecizia Săcele (ELZY) au consemnat primul rulaj din piaţă, de 20.000 de lei, iar preţul a avansat cu 1,29%, la 3,849 lei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel