Bucureştiul în anii 40: Cum arăta "Micul Paris" de acum 70 de ani

Fotograful Willy Pragher a lăsat o colecţie deosebită de imagini, realizate în Capitală în trei decenii diferite. A imortalizat atât farmecul Bucureştiului interbelic, în anii 30, cât şi perioadele agitate ale anilor 40 şi 70.

Pe pagina de Facebook Willy Pragher sunt adunate imagini realizate de celebrul fotograf, multe dintre ele în Bucureşti. Imaginile postate pe pagina creată anul trecut sunt selectate din Arhivele Federale din Freiburg Baden-Württemberg (Landesarchiv Baden-Württemberg) și din colecţia Bibliotecii Digitale a Germaniei (Deutsche Digitale Bibliothek), după cum precizează proprietarul paginii, scrie b365.ro.

Willy Pragher este unul dintre fotografii importanţi care au activat în România în secolul XX. Deşi s-a născut la Berlin, în 1908, în copilărie a locuit mai mult la Bucureşti, în casa bunicului Moritz Sigmund Prager, un negustor de blănuri de lux din Capitală.

A revenit în capitala României în 1939, ca fotograf la Societatea Română de Distribuire a Combustibilului OSIN, unde a rămas până la ocupația sovietică de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Pragher a mai făcut o vizită scurtă în Bucureşti și în 1971.

Pe 25 iunie 1992, Willy Pragher s-a stins din viață la Freiburg, lăsând în urma lui una dintre cele mai vaste colecții de fotografie din lume.

Mai multe imagini AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel