Bucătar clujean, medaliat în Japonia pentru sushi cu usturoi

Un bucătar Gabi Georgiu are 24 de ani şi şi-a început activitatea în bucătăria japoneză în urmă cu şapte ani, la un restaurant cu specific din Cluj-Napoca. El a participat la prima ediţie a concursului internaţional de sushi "World Sushi Cup", desfăşurat în Japonia, unde a câștigat două medalii de aur - "Gold Sushi Award" la secţiunile individual şi restaurant.

Gabi Georgiu a fost cel mai tânăr participant la concursul de individual şi a învins competitori chiar din ţara gazdă. Juriu a fost format din şapte membri, toţi maeştri bucătari de sushi recunoscuţi pe plan internaţional.

”Cred că diferenţa dintre mine şi ceilalţi 17 competitori, din mai multe ţări, inclusiv din Japonia, a constat în originalitate. La proba de individual am pregătit un platou cu sushi, cu tema trecerii de la iarnă la primăvară, care conţine preparate din somon, ton, caracatiţă, nişte peşti japonezi, şi am folosit şi condimente româneşti, mărar, pentru a aduce şi din România un anumit gust. Am colorat orezul cu sfeclă roşie şi am impresionat juriul pentru că am ales o metodă naturală de a colora orezul", a declarat bucătarul.

"Dracula roll", un preparat prezentat în premieră de către bucătarul clujean în cadrul probei de restaurant conţine şi usturoi. Chiar și asa, juriul a fost impresionat.

Titlul românului recunoscut  de All Japan Sushi Association

"În Japonia, majoritatea populaţiei ştie despre România doar Dracula, Ceauşescu şi Nadia Comăneci. Şi atunci m-am gândit să adaug şi puţin usturoi prăjit deasupra somonului marinat din sushi şi am folosit şi un sos pe bază de pastă de tomate pentru a imita sângele. Este un roll din orez care conţinea în mijloc somon, sparanghel şi caşcaval afumat din Ardeal, iar deasupra am pus acel sos. Vom încerca acest preparat să vedem dacă va prinde la publicul român. Şi am primit multe voturi din partea publicului, iar astfel am câştigat", a spus bucătarul.

Gabi Georgiu s-a întors din Japonia şi cu titlul de "Head Chef Sushi", primul de acest fel în România, recunoscut de All Japan Sushi Association. Ca "head chef sushi", tânărul bucătar clujean va avea rolul de a-i instrui pe ceilalţi colegi, în ceea ce înseamnă metodele de pregătire a sushi şi a măsurilor de igienă, precizează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel