Brânză topită cu până la 9 E-uri. Studiu InfoCons

În perioada iulie-august 2017, InfoCons - Asociație Națională pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe etichetele produselor tip brânză topită existente pe piața românească.

În cadrul studiului, au fost analizate etichetele a 14 produse tip brânză topită, achiziționate în mod aleatoriu și anonim de către reprezentanții InfoCons de pe teritoriul țării.

În ceea ce numarul de E-uri conținute de produsele ce au facut obiectul studiului, acesta variază între 0 si 9 E-uri, astfel:

  • 7% din produsele analizate nu au în conținut E-uri
  • 22% din produsele analizate au în conținut 2 E-uri
  • 22% din produsele analizate au în conținut 3 E-uri
  • 14% din produsele analizate au în conținut 4 E-uri
  • 21% din produsele analizate au în conținut 5 E-uri
  • 7% din produsele analizate au în conținut 7 E-uri
  • 9% din produsele analizate au în conținut 9 E-uri.

Pentru a afla mai multe detalii privind semnificația E-urilor (categorie, mod de utilizare, doza zilnică admisă precum și recomandări), puteţi accesa: Știi ce consumi? 16 tipuri de E-uri regăsite în produse tip brânză topită.

În ceea ce privește conținutul de glucide, produsele au în componență între 1.04 - 7.17 g/100g, iar zaharurile au o valoare cuprinsă între 0 – 7 g/100g. Totodată, conținutul de grasimi variază între 8 și 21.1 g/100g. Conținutul de sare are valori cuprinse între 0.65 – 2.6 g/100g. În ceea ce privește conținutul de alergeni, toate produsele conțin lapte sau produse derivate din lapte, iar un produs conține ou, se precizează într-un comunicat remis DC News.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel