Brăila: Liberalii cer demisia managerului Spitalului Judeţean, după cazul tinerei decedate la o lună după ce a născut

Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a cerut public, în conferinţă de presă, demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Delia Râşnoveanu, după cazul tinerei de 19 ani, care a murit de septicemie la o lună după ce a născut, deoarece i-a rămas un rest de placentă în organism, potrivit raportului IML, în caz fiind deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

"Îi cer public şi oficial doamnei manager Delia Râşnoveanu demisia de onoare, pentru că lucrurile tind să degenereze la Spitalul Judeţean. Cer nu doar demisia dânsei, ci a întregii echipe de conducere a spitalului. Acolo lucrurile trebuie să se schimbe şi e clar că, dacă nu se schimbă persoanele, nu se poate schimba mentalitatea. Din punctul meu de vedere, la spital este exclusiv o problemă de management, de proceduri, de circuite interne, de gestionare a unor situaţii de criză, de triere a pacienţilor. Doamna director este încă în funcţie, după ce s-au făcut mai multe campanii pentru a o determina să demisioneze sau pentru a fi demisă din funcţie", a declarat Dănăilă.

Ana Maria Păcuraru a născut pe 5 octombrie, pe cale naturală, o fetiţă sănătoasă, şi a fost externată fără a avea niciun fel de probleme de sănătate, însă pe 1 noiembrie, tânăra mămică a acuzat dureri, care s-au extins în tot corpul şi a fost adusă cu ambulanţa de două ori la UPU, însă medicii de aici nu au trimis-o la Maternitate, aşa cum cerea procedura în astfel de cazuri.

Mama tinerei decedate a declarat că doctorii i-au pus mai întâi diagnosticul de discopatie lombară, i-au dat tratament antiinflamator şi au trimis-o acasă. A doua zi, starea femeii s-a agravat, motiv pentru care a fost transportată cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde i s-a pus diagnosticul de meningită.

Primele date ale necropsiei arată că tânăra a murit de septicemie, din cauza unui rest de placentă rămas în organism, nechiuretat după naştere, dar o concluzie finală va putea fi trasă după ce vor fi gata toate rezultatele probelor prelevate de către medicii legişti.

Presedintele PNL a mai declarat că personal l-a sesizat pe ministrul Sănătăţii, Victor Costache, în legătură cu acest caz de la Brăila, şi că, ulterior, a primit informaţii din spital că, după ce a fost anunţat public controlul de la Ministerul Sănătăţii, conducerea spitalului a încercat "muşamalizarea" cazului.

"Am luat legătura cu domnul ministru al Sănătăţii, cu domnul Costache, pentru a-i comunica situaţia de la Brăila. Dânsul a luat decizia de a trimite Corpul de Control la Brăila şi a sesizat Direcţia de Sănătate Publică. (...) Din informaţiile pe care le am eu, la spital s-a încercat muşamalizarea acestei situaţii. După ce lumea a început să se revolte şi familia a chemat la proteste, am primit nişte mesaje de la oamenii din spital, care mi-au spus că nu ar fi trebuit să se anunţe prin comunicat controlul de la Minister, pentru că au început să se pună în ordine de dimineaţă. Au început să facă curăţenie, să cheme şefii de secţie, asistentele, infirmierele, să le explice cum a fost povestea, să refacă filmul acţiunii, astfel încât atunci când va veni ministerul să fie toată povestea pusa la punct, suntem nevinovaţi", a explicat Dănăilă.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, la Sibiu, că acest caz de la Spitalul Judeţean Brăila este anchetat de trei organisme, Colegiul Medicilor, Parchet şi structurile Ministerului Sănătăţii, iar ancheta nu va dura "câteva zile", mai ales că vorbim de "pierderea unei vieţi omeneşti".

"Încă de când am preluat mandatul şi de când am fost informat de această situaţie, am trimis Direcţia de control din cadrul DSP-ului, din cadrul ministerului şi am trimis inclusiv un consilier personal din cadrul ministerului pentru a se informa de situaţie. Ştiu că este o anchetă în acest moment, care se desfăşoară atât la Colegiul Medicilor, cât şi la Parchet, cât şi prin structurile Ministerului Sănătăţii. Sunt mai multe elemente pe care le avem, dar, din respect pentru profesioniştii care lucrează în cele trei organisme care analizează acest caz, nu le vom face publice. Încă o dată transmit părerile de rău şi empatia faţă de suferinţa familiei, dar rog pe toţi cei implicaţi, inclusiv mass-media, să păstrăm calmul asupra acestei tragedii, până la aflarea adevărului", a declarat Costache. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel