Botiş va recompenechipa de salvatori de la Uricani

ioan-botis
ioan-botis

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, duminică, la Petroşani, că echipa de salvatori care i-au recuperat pe cei cinci mineri morţi va fi recompensată şi, pe de altă parte, că se doreşte transformarea unei unităţi socio-medicale din Uricani într-un centru pentru persoane vârstnice.

Ministrul a spus că echipa de slavatori a fost formată din 22 de persoane, 15 dintre aceştia coborând în mină. "Au acţionat şi le mulţumesc", a spus Botiş, citat de Mediafax

Întrebat dacă salvatorii vor fi recompesaţi, Botiş a răspuns: "Cu siguranţă. Cu siguranţă, dar eu ştiu că minerii nu-şi lasă niciodată oamenii în subteran". El a precizat că salvatorii nu s-au aşteptat la cea de a doua explozie de la Uricani, dată fiind diferenţă de opt ore faţă de prima deflagraţie.

Ministrul a mai spus că în cursul zilei se va întâlni cu primarul din Uricani. "Există acolo o unitate medico-socială şi vrem să o susţinem pentru transformarea ei într-un centru pentru persoane vârstnice şi după aceea am o întâlnire cu echipa tehnică a inspecţiei muncii, cea care face evaluarea pe explozia de ieri", a pus ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel