Borza, convins de Ponta să rămână la Hidroelectrica

remus_borza-310x194
remus_borza-310x194

Remus Borza a declarat că nu va mai demisiona din funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, așa cum anunțase, după ce a purtat discuții cu premieurl Victor Ponta, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță și ministrul interimar al Economiei, Daniel Chițoiu, scrie Agerpres.

"Am avut o întâlnire astăzi cu premierul, cu vicepremierul și cu ministrul Energiei și am reușit să clarificăm toate aspectele, prin urmare am decis să rămân în continuare la Hidroelectrica. Cei trei m-au asigurat că am autoritate deplină în cadrul companiei", a precizat, vineri, Borza.

Economistul a explicat că voia să demisioneze pentru că era nemulțumit de activitatea unor membri ai Consiliului de Supraveghere și ai Directoratului Hidroelectrica, care este boardul executiv al companiei.

"Eram nemulțumit de o anumită lentoare cu care unii membri ai Directoratului își asumă luarea unor decizii vitale pentru companie. De asemenea, în Consiliul de Supraveghere eram în minoritate. Este vorba, de exemplu, de decizii privind vânzarea energiei pe bursă. Din 22 mai, Hidroelectrica n-a mai vândut niciun megawatt de energie pe bursă. De ce? Din cauza incapabilității managementului care nu știe sau nu vrea să vândă energie", a declarat Borza.

Remus Borza a reclamat și oprirea procesului de vânzare a microhidrocentralelor, decizie ce i-a revenit Directoratului.

"Vânzarea microhidrocentralelor ar fi generat lichiditate, deci venituri, deci profit, care ar fi fost reinvestit în retehnologizarea hidrocentralelor mari", a adăugat oficialul Hidroelectrica.

Borza a mai menționat că Hidroelectrica nu a angajat până acum o casă de avocatură care să o reprezinte în procesul cu traderii de energie, care au acționat compania în instanță după rezilierea contractelor cu aceștia.

"Am trimis scrisori către 15 firme de avocatură, dar nu s-a făcut încă o selecție. Așa că Hidroelectrica nu este reprezentantă corespunzător în instanță în procesul cu traderii", a spus Borza.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că firma sa de avocatură, din cauza căreia este urmărit penal, nu se află între cele 15.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel