Bogdan Aurescu, despre amenințările Rusiei privind scutul de la Deveselu

Bogdan Aurescu, consilier prezidențial la Departamentul de Politică Externă și fost ministru MAE, a comentat, într-o intervenție la Antena 3, amenințările Rusiei la adresa scutului antirachetă desfăşurat de americani în România, la baza de la Deveselu.

"Nu vorbim de lucruri noi. Federația Rusă tot repetă aceste mesaje de amenințare la adresa aliaților NATO. Am văzut și declarațiile de astăzi. Nu avem de-a face cu un proiect ofensiv, ci cu unul defensiv. Lucrurile sunt scrise foarte clar în acordul pe care l-am negociat. Din punct de vedere tehnic, acest sistem nu poate să fie convertit într-unul ofensiv. (...) Cred că de fapt ceea ce deranjează Federația Rusă este de fapt ideea că pe teritoriul României, deci în flancul estic al Alianței Nord-Atlantice, există o prezență americană permanentă", a spus Bogdan Aurescu.

Consilierul prezidențial a subliniat importanța acestei baze de la Deveselu, care întărește securitatea României și protecția teritoriului NATO- european.

"Este un moment foarte important mai ales pentru mine, ca fost negociator al acestui Acord. Pentru că rareori se întâmplă să vezi cum un proiect pe care l-ai început de la momentul zero ajunge să se concretizeze, să se transforme într-o realitate palpabilă", a mai spus Bogdan Aurescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel