BOBOTEAZĂ, 6 ianuarie 2018. Tradiții și obiceiuri: Apă de la șapte izvoare, SFINȚITĂ la Crucea Eroilor

Irina Constantin / 05 ian 2018 / 18:21 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Salvamontiştii din Straja vor aduce apă de la şapte izvoare pentru a fi sfinţită la slujba de Bobotează ce va fi oficiată sâmbătă la bisericuţa ridicată în această staţiune din masivul Vâlcan, continuându-se astfel tradiţia ultimilor 17 ani. 

BOBOTEAZĂ, 6 ianuarie 2018. Tradiții și obiceiuri ”Salvamontiştii vor pleca sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7,30, spre şapte izvoare situate în partea nordică a masivului Vâlcan. Dacă totul va decurge aşa cum a fost programat, după patru ore apa va fi adusă la schitul din Straja, unde va fi sfinţită la slujba de Bobotează”, a declarat vineri, pentru Agerpres, şeful Salvamont Straja-Lupeni, George Resiga.

BOBOTEAZĂ, 6 ianuarie 2018. Tradiții și obiceiuri Sfinţirea apei adusă de salvamontişti se face, la prânz, la Crucea Eroilor, după care slujba de Bobotează continuă la bisericuţa de lemn din Straja. Obiceiul ca apa de Bobotează să fie adusă de la izvoarele din masivul Vâlcan a fost iniţiat de salvamontiştii şi cabanierii din zonă în anul 2000. În staţiune erau vineri circa 2.000 de turişti, atraşi de pârtiile de schi.

[citeste si]

BOBOTEAZĂ, 6 ianuarie 2018. Tradiții și obiceiuri Stratul de zăpadă pe pârtii este cuprins între 25 şi 35 de centimetri iar calitatea acestora este apreciată cu nota 7, pe o scară de la 1 la 10. Toate instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale, cu excepţia celei de sub traseul telegondolei şi a celei de pe vârful Straja. Accesul în Straja se face cu telegondola sau cu maşina pe drumul judeţean care pleacă din oraşul Lupeni. Salvamontiştii le recomandă şoferilor să lase autoturismele în parcările amenajate la staţia de plecare a telegondolei sau la intrarea în staţiune. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.83