Bob Guccione, fondatorul imperului Penthouse, a murit

Bob Guccione
Bob Guccione

Bob Guccione, fondatorul imperiului Penthouse, a murit, miercuri, la vârsta de 79 de ani.

Guccione s-a stins din viaţă după o lungă suferinţă provocată de cancer. Soţia sa, April Dawn Warren Guccione, şi cei doi copii i-au fost alături.

Succesul financiar al Penthouse, care a venit dintr-un mix de fotografii îndrăzneţe, reportaje de investigaţie, literatură science fiction şi sfaturi sexuale, i-a permis lui Guccione să lanseze alte reviste, printre care cea mai cunoscută este Omni, dedicată ştiinţei.

Revista Penthouse a ajuns la apogeul popularităţii sale în septembrie 1984, când a publicat fotografii nud cu Vanessa Williams, prima Miss America de negru. Williams a fost nevoit să renunţe la coroana ei, după apariția numărului, care s-a vândut în aproape 6 milioane de exemplare. Pentru o perioadă de timp, Guccione a avut cea mai mare reşedinţă din Manhattan.

Totuşi, acesta a pierdut o mare parte din avere în perioada preşedintelui Ronald Regan, din cauza investițiilor proaste. Probabil, cel mai cunoscut eșec financiar a lui Guccione a fost investiția de 17,5 milioane de dolari în prducția filmului ”Caligula”, în anul 1979. Datorită secenelor nud cu lesbiene și incest, filmul a fost evitat de distribuitori. Ulterior, pornografia gratuită disponibilă pe internet i-a afectat şi mai mult afacerea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel