Cauzele apariției bolii care UCIDE 60% din români

Societatea Română de Cardiologie a făcut publice date potrivit cărora, anual, 150.000 de persoane mor dn cauza bolilor cardiovasculare, reprezentând un procent de 60% din totalul deceselor.

Hipertensiunea arterială este prezentă la unul din trei români, iar la fiecare 30 de minute, un român suferă un infarct miocardic, iar la fiecare 20 de minute, un altul suferă un accident vascular cerebral. Ambele sunt complicaţii ale hipertensiunii.

Cardiologii spun că în ultimul timp a scăzut vârsta românilor care suferă un infarct. Acum câţiva ani, infarctul era frecvent în rândul persoanelor de peste 50 de ani, dar acum şi tinerii de 20 de ani pot suferi un astfel de accident.

Citește și: Stimularea cerebrală contribuie la recuperarea după un accident vascular cerebral 


Motivele apariției problemelor de acest tip sunt reprezentate de alimentația nesănătoasă, sarea în exces, sedentarismul, obezitatea, fumatul, alcoolul și stresul.

La nivel mondial, aproximativ 13% din decese sunt provocate de hipertensiune, acest fapt reprezentând o cifra de aproape 7,5 milioane de oameni care mor anual din cauza acestei boli.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel