Boala Alzheimer ar putea fi depistată printr-un test sanguin

Alzheimer
Alzheimer

Boala Alzheimer ar putea fi depistat[ printr-un test sanguin, după ce o echipă de cercetători americani a pus la punct o nouă tehnologie care ar permite acest lucru.

„Dacă merge la boala Alzheimer..., ar putea fi valabil şi pentru alte boli, pentru că este vorba despre o platformă tehnologică destul de generală“, spune Thomas Kodadek de la Scripps Research Institute din Florida (sud-estul Statelor Unite), principlaul autor al studiului apărut în publicaţia Cell, citat de Agerpres.

„Acum trebuie să oferim tehnologia specialiştilor în diferite boli, la care este esenţial un diagnostic timpuriu“, adaugă Thomas Kodadek.

Niciun tratament nu există împotriva bolii Alzheimer - cea mai frecventă formă de demenţă

Testul reprezintă un nou demers pentru depistarea în sânge a bolii. Oamenii de ştiinţă au făcut cercetări pe şoareci care sufereau de echivalentul sclerozei în plăci şi pe rozătoare sănătoase. Au inclus apoi în teste şi şase bolnavi de Alzheimer, şase de Parkinson şi şase persoane sănătoase.

Potrivit autorilor studiului, este posibil ca, într-o bună zi, asemenea teste care se bazează pe anticorpi să permită depistarea cancerelor mult mai devreme decât se întâmplă astăzi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel