BNR a menţinut dobânda de politică monetară la 6,25% şi nivelul actual al rezervelor minime

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis să menţină rata dobânzii de politică monetară la 6,25%, pentru a opta şedinţă consecutiv, şi nivelul actual al rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi valută ale instituţiilor de credit.

Toţi membrii Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România care au participat la un sondaj intern au anticipat deciziile băncii centrale, informează Mediafax.

CA al BNR a reiterat că banca centrală urmăreşte gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar.

BNR a decis la cea mai recentă şedinţă de politică monetară, din data de 31 martie, să menţină dobânda cheie la 6,25% pentru a şaptea şedinţă consecutivă, şi să reducă ratele pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută cu scadenţă sub doi ani de la 25% la 20%. Rata rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei ale insitituţiilor de credit a fost menţinută la nivelul de 15%.

Banca centrală nu a mai modificat dobânda de politică monetară de pe 4 mai 2010, când a redus rata cu 0,25 puncte, la minimul istoric de 6,25%. În primele patru şedinţe de politică monetară din 2010, BNR a coborât dobânda cu 1,75 puncte procentuale, de la 8%.

CA al BNR a analizat şi aprobat, în şedinţa de marţi, şi raportul trimestrial asupra inflaţiei, care va fi prezentat într-o conferinţă de presă la data de 5 mai 2011.

Inflaţia anuală a urcat de la 7,6% în februarie la 8,01% în martie, atingând maximul din august 2008, după ce rata lunară s-a situat la 0,6%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel