Biroul în care Adolf Hitler s-a sinucis cu cianură, reconstruit

O replică a biroului în care Adolf Hitler s-a sinucis înghițind cianură și care oferă o amplă documentație despre istoria nazismului a fost reconstruit la Berlin, într-un fost buncăr de cinci etaje construit în epoca național-socialismului.

Sub titlul "Dokumentation Führerbunker", o expoziție care parcurge perioada celui de-al Doilea Război Mondial în Germania, construcția buncărului liderului nazist și sfârșitul celui de-al Treilea Reich, a fost prezentată joi presei, scrie Agerpres.

Expoziția prezintă fotografii autentice din această epocă și este completată cu imagini ale filmului german "Untergang" ("Căderea"), care prezintă ultimele zile lui Hitler în refugiul său.

Pe lângă reconstituirea biroului original al lui Hitler, unde se pot vedea ziare originale din acea epocă, un tub de oxigen și un portret al regelui Wilhelm al II-lea, este prezentă și o machetă reprezentând structura originală a adevăratului buncăr al lui Hitler, construit între 1943 și 1944 în apropiere de emblematica Poartă Brandenburg. Buncărul, care avea aproape 30 de încăperi, rămâne în continuare un mister, având în vedere că a fost îngropat sub dărâmături, după ce rușii au demolat clădirile din această zonă în al doilea Război Mondial. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel