Biciclete din LEMN, pliabile, confecționate de un meșteșugar. Cât costă

Un meșteșugar din satul Lunca Mureșului, județul Alba, a devenit cunoscut în zonă pentru diversitatea obiectelor de tâmplărie pe care le face. 

Albert Ferenc a declarat, pentru Agerpres: ”Eu fac dulgherie, dar de artă mai mult”.

Meşteşugarul şi-a încercat îndemânarea şi cu biciclete, pe care le confecţionează tot din lemn, el reuşind să-şi valorifice câteva bucăţi în jurul sumei de 1.000 de euro.

”Scheletul (cadrul - n.r.) e de lemn. (...). Am făcut-o să fie şi pliabilă. Este o bicicletă de tip montague, ca şi cele folosite de paraşutiştii NATO (de soldaţii debarcaţi în diferite zone de conflict - n.r.). Pliabilă, intră într-o geantă de 80 pe 80 de centimetri. Se poate aduna. Am făcut două bucăţi. La mijloc are un fel de mecanism prin care se poate aduna. Are şi piese metalice. Acolo unde se asamblează trebuie (piese metalice - n.r.). Roţile, la fel”, a explicat Albert Ferenc.

[citeste si]

O astfel de bicicletă are în jur de 15 kilograme. El foloseşte mai mult frasin, dar şi salcâm, iar pentru ghidon mahon şi nuc.

Bărbatul a vândut trei biciclete cu schelet din lemn, dar nu pliabile, ”cu parte metalică doar la butuc, sub ghidon şi sub scaun”, cu câte 1.000 de euro. 

Albert Ferenc mai confecţionează separat, tot din lemn, şi ghidoane şi aripi pentru biciclete, pe care le vinde în Anglia în mod special.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel