Biblie, învățături: Lista de alimente considerate "necurate"

Multe dintre mâncărurile consumate zilnic de oameni sunt considerate "necurate", potrivit Părinților Bisericii din primele secole, aceștia susținând că alimentația creștinilor trebuie să fie una simplă, chibzuită și sănătoasă.

Iisus Hristos spunea: "Viața este mult mai importantă decât hrana", scrie click.ro.

În Sfânta Scriptură a Vechiului Testament se vede că Dumnezeu a poruncit poporului Său, Israel, atunci când a vorbit cu Moise și  Aaron, să se abțină de a mânca din carnea unor animale, păsări și a altor vietăți ce trăiesc în mare și pe uscat, acestea fiind alimente interzise în Biblie.

Conform celor scrise în Biblie, carnea de porc, cea mai căutată în România și care acoperă aproape jumătate din consumul de carne, este interzisă pentru consum.  

De asemenea și carnea de iepure, deși bogată în proteine și gustoasă, se află pe lista de alimente interzise în Biblie, fiind considerat "necurată".

Carnea de cămilă este un alt tip de aliment interzis, chiar dacă australienii sunt printre cei mai înrăiți consumatori.

"Iată animalele pe care le puteți mânca, din toate dobitoacele de pe pământ: orice animal cu copita despicată, care are copita despărțită în două și își rumegă mâncarea, îl puteți mânca. Dar și din cele ce își rumegă mâncarea sau își au copita despicată sau împărțită în două, nu veți mânca pe acestea: cămila, pentru că aceasta își rumegă mâncarea, dar nu are copita despicată; aceasta e necurată pentru voi. Iepurele de casă își rumegă mâncarea, dar laba n-o are despicată; acesta e necurat pentru voi. Iepurele de câmp își rumegă mâncarea, dar laba n-o are despicată; acesta e necurat pentru voi. Porcul are copita despicată în două, dar nu rumegă; acesta e necurat pentru voi. Din carnea acestora să nu mâncați și de stârvurile lor să nu vă atingeți, că acestea sunt necurate pentru voi", (Lev., 11, 3-11).

Carne de porc, DEZAVANTAJE. De ce nu este sănătos să mâncăm carne de porc

Și o parte din carnea de pasăre este pe lista de alimente interzise în Biblie. "Din pasari sa nu mancati si sa va ingretosati de acestea, ca sunt spurcate: vulturul, zgribtorul si vulturul de mare; corbul si soimul cu soiurile lor; toata cioara si soiurile ei; strutul, cucuveaua, randunica si uliul cu soiurile lui; huhurezul, lebada, pelicanul si cocorul; cocostarcul, pupaza si liliacul",  (Lev., 11, 13-19).

Cât despre viețuitoarele acvatice, în Biblie scrie că pot fi mâncate toate cele care au aripi și solzi, restul fiind "spurcăciune" pentru oameni. 

Tot "necurate" sunt considerate și:

- insectele înaripate, care umblă pe patru picioare, excepție făcând cele care au fluierele picioarelor de dinapoi mai lungi, ca să poată sări pe pământ: lăcusta şi soiurile ei, solamul şi soiurile lui, hargolul şi soiurile lui, şi hagabul cu soiurile lui;

- tot dobitocul cu copita despicată, care n-are copita despărţită adânc sau nu-şi rumegă mâncarea;

- fiarele cu patru picioare, respectiv cele care calcă pe labe; 

- dintre dobitoacele care mișună pe pământ: cârtiţa, şoarecele şi şopârla, cu soiurile lor, ariciul, crocodilul, salamandra, melcul şi cameleonul.

Sfânta Scriptură sau Biblia are două părți : Vechiul Testament (sau Legea Veche) care are 39 de cărți, și Noul Testament (sau Legea Nouă) care cuprinde 27 de cărți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel