Betleem, asaltat de pelerini pentru sărbătorirea Crăciunului

betleem
betleem

Betleem este asaltat de miile de pelerini pentru tradiționala procesiune de Crăciun. Creștinii prezenți în oraș participă la manifestările care au loc cu ocazia acestei mari sărbători. Misa de la miezul nopții va fi oficiată de de Patriarhul latin al Ierusalimului, monseniorul Fouad Twal, arhiepiscopul catolic al Orientului Mijlociu, potrivit AFP.

Orașul Betleem se pregătește pentru manifestările ce urmează a se desfășura cu ocazia sărbătoririi Nașterii Domnului. Încă de sâmbătă dimineață, mii de pelerin au început să sosească la Betleem în Cisiordania ocupată pentru a sărbători Crăciunul la finalul unui an plin de bulversări politice în lumea arabă.

Tradiţionala procesiune de Crăciun de la Betleem va ajunge la prânz în piaţa Mangeoire,  unde sunt prevăzute concerte şi alte manifestări considerate principala atracţie turistică a anului din teritoriile ocupate.

Ceremoniile vor culmina cu Misa de la miezul nopţii celebrată de Patriarhul latin al Ierusalimului, monseniorul Fouad Twal, arhiepiscopul catolic al Orientului Mijlociu. El este aşteptat să adreseze un mesaj de pace regiunii şi să se exprime asupra revoluţiilor care afectează lumea arabă.

Cei prezenți în Betleem, orașul considerat de Biblie locul nașterii lui Hristos, s-au strâns  deja în piața centrală în jurul unui uriaș pom de Crăciun ornat cu beculețe și decorațiuni.

Moș Crăciun și-a făcut și el apariția pe străzile orașului de unde lipsește doar zăpada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel