Berlinul datorează peste o sută de milioane de euro unui orăşel

germania datoreaza bani
germania datoreaza bani

Capitala Germaniei datorează câteva mii de miliarde de euro unei mici localităţi aflate la doar 30 de kilometri distanţă.

Mittenwalde, un orăşel din vecinătatea Berlinului, a descoperit recent un certificat din data de 28 mai 1562 care înregistrează o datorie a Berlinului de 400 guldeni (monede de aur aflate în circulaţie la vremea aceea), scrie Thomson Reuters.

Certificatul a fost descoperit de către un istoric pe nume Vera Schmidt. Cum datoria avea o dobândă de 6% pe an, acest lucru ar însemna că Berlinul ar datora orăşelului vecin 11.200 de guldeni, echivalentul a 112 milioane de euro. Suma ajustată cu inflaţia şi dobânzile compuse s-ar ridica la nivelul câtorva "mii de miliarde de euro", conform Reuters.

Berlinul, un oraş ce înregistrează o datorie în prezent de 63 de milioane de euro, ar putea avea totuşi o scăpare. Certificatului respectiv îi lipseşte sigiliul, lucru care l-ar face invalid, indică publicaţia germană Financial Times. Însă istoricii susţin că sigiliile nu erau răspândite la vremea aceea, decât de-abia după secolul XVII.

Nu este însă pentru prima dată când Mittenwalde pretinde bani de la capitala Germaniei. Aproape la fiecare 50 de ani, începând din 1820 oraşul găseşte astfel de certificate, conform ziarului german Berliner Zeitung.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel