Rareș Bogdan, după atacul lui Berceanu: ”Halucinant! E de noaptea minții. USR, niște îngerași”. Chirieac: Guvernaţi cu PSD-ul sau cum?

Guvernul României
Guvernul României

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a avut o reacţie nervoasă după ce Octavian Berceanu, fost şef al Gărzii de Mediu, a afirmat că mai mulţi liberali au legătură cu cei care fac afaceri cu deşeuri ilegale sau cu mafia lemnului. Bogdan Chirieac l-a întrebat cu cine va guverna PNL după congres. 

"Mai şi minte grav în momentul în care spune că nu el m-a demis, ci că mi s-a retras sprijinul politic. Îmi pare rău că avem un premier care nu face diferenţa între ceea ce semnează şi ceea ce vorbeşte. Nu vorbim de un joc politic. E vorba de un grup de interese din zona infracţională, din zona deşeurilor, acolo se învârte tot. Am făcut sesizări penale pentru depozitări ilegale de deşeuri, iar membri importanţi ai PNL sunt implicaţi direct. Eu aştept să văd ce face şi DNA-ul. Aştept de la DNA să ancheteze membrii grupărilor infracţionale care fac afaceri cu deşeuri ilegale în România. Numele lor se găsesc sau s-au regăsit pe listele PNL", a declarat Octavian Berceanu, citat de Antena 3. 

Rareş Bogdan: USR, nişte îngeraşi, au stat la masă cu răul suprem. E de noaptea minţii

"Mi se pare o declaraţie halucinantă. Dintr-odată constatăm că cei din USR, nişte îngeraşi, au stat la masă cu răul suprem al acestei ţări. Mi se pare ireal, ceva de noaptea nopţii, ceva ce întrece orice închipuire. Şi oamenii ăştia ne spun în continuare că vor să guverneze cu noi. Dom'le, dl Berceanu a fost şeful Gărzii de Mediu până mai ieri. A spus vreodată ceva, a venit cu nume? Îl rog să îmi dea un nume, privat. Eu voi ieşi public şi voi cere anchete. Dar nu poţi face astfel de acuzaţii, doar pentru că simţi că în România există un trend de susţinere în societate pe astfel de chestiuni. Nu poţi face aşa ceva dacă vrei să construieşti ceva. Nu se poate aşa ceva. Oamenii ăştia ne spun că vor să continuăm să stăm de vorbă şi în acelaşi timp ne înjură de mamă, ne fac în toate felurile, zi de zi, oră de oră, prin toate vocile", a replicat Rareş Bogdan. 

Cu cine va guverna PNL după congres

"Totuşi, pe bune, dle Rareş Bogdan, s-a întâmplat asta, nu mai are rost să mai comentăm. Dar pe bune, chiar nu mai guvernaţi cu USR-ul? Eu credeam că după ce se termină Congresul, şi la dvs şi la dânşii... Chiar nu mai guvernaţi cu ei? Guvernaţi cu PSD-ul sau cum?", a întrebat Bogdan Chirieac. 

"Eu vă întreb altceva. Nu am zis că vom guverna cu PSD, eu sunt împotriva acestui lucru şi mă voi opune. Dar spuneţi-mi cum mă pot pune la masă cu dl Barna, dl Cioloş, dl Voiculescu şi restul liderilor? Cum se poate întoarce dl Berceanu la Garda De Mediu după ce iese azi şi spune că PNL patronează mafia lemnului? Bine că nu a spus că din toată Europa. Dar fără să dea nume, nimic", a mai spus primvicepreşedintele PNL. 

"Da, aveţi dreptate, sigur. Trebuia să spună de când era şef acolo că Ionescu, Vasilescu şi Popescu, etc...Dar să îl lăsăm pe dl Berceanu. Eu vă întreb cum veţi sta ochi în ochi pe 3 octombrie?", a continuat Chirieac. 

"Asta mă întreb şi eu Pentru că eu sunt cel moderat din PNL. Eu sunt cel care în continuare spune că trebuie să refacem alianţa. Dar mi-e greu în faţa colegilor mei. Cred că e greu să mai legi nişte punţi când eşti acuzat de la toate nivelele. În curând vom afla că tot răul României, Europei şi lumii e generat de PNL. Este cutremurător. Ei se ocupă doar de plângeri, nu am văzut să construiască ceva", a mai spus Rareş Bogdan. 

"Atunci, cu cine veţi guverna? În Parlament, PNL are 29 %", a insistat analistul. 

"Dle Chirieac, haideţi să trecem de sâmbătă şi duminică şi vă asigur că veţi fi printre primii care veţi afla. Dar noi nu abandonăm barca, nu plecăm de la guvernare", a concluzionat europarlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel