Băuturile carbogazoase DIETETICE duc la demență și atac cerebral

Băuturi carbogazoase
Băuturi carbogazoase

Consumul zilnic de băuturi carbogazoase dietetice aproape că vă triplează șansele de a vă îmbolnăvi de demență, arată un nou studiu.

Persoanele care beau în mod regulat băuturi îndulcite artificial sunt, de asemenea, mult mai expuse la accidente vasculare cerebrale, dar echivalentul în grăsimi totale nu este asociat cu un risc mai mare de apariție a niciunei boli.

Cercetătorii au avertizat, totuși, că ar fi bine să nu tratăm băuturile zaharoase ca pe o opțiune sănătoasă, spunând că ar putea exista o legătură încă nedetectată între băuturile bogate în grăsimi și demență sau/ și accident vascular cerebral.

Prin natura studiului, nu s-a putut dovedi o legătură de cauzalitate între băuturile dietetice și demență, dar cercetările anterioare au arătat că îndulcitorii artificiali pot deteriora vasele de sânge.

[citeste si]

Oamenii de știință de la Universitatea din Boston au evaluat obiceiurile dietetice a peste 4.000 de persoane timp de șapte ani și apoi au monitorizat starea lor de sănătate în decursul următorului deceniu.

Potrivit The Telegraph, aceștia au descoperit că persoanele care au băut cel puțin o băutură îndulcită artificial au fost de 2.9 ori mai predispuse la dezvoltarea bolii Alzheimer și de trei ori mai expuse la riscul de a suferi un accident vascular cerebral ischemic decât cei care abia au băut o astfel de băutură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel