Bătrânul care a întâmpinat moartea cu o petrecere. Vezi povestea lui

training speerwerpen miel pauwels
training speerwerpen miel pauwels

Emiel Pawels are o poveste extraordinară și, de ce să nu spunem, și un sfârșit de viață frumos.

Emiel Pawels, cel mai bătrân atlet la Belgiei, a ales să-și pună capăt zilelor prin injecție letală. În vârstă de 95 de ani, atletul a fost diagnosticat cu cancer la stomac. A fost campion european la veterani, la proba de 60 de metri, scrie totb.ro.

Anul trecut, o înregistrare a cursei unde Pauwels s-a întrecut cu finlandezul Ilmari Kopinnen a devenit virală, stârnind reacţii de admiraţie în faţa condiţiei fizice de invidiat de care cei doi vârstnici dădeau dovadă. Din 2013 însă, starea de sănătate a belgianului s-a înrăutăţit semnificativ, în ultimele luni fiind nevoit să stea în pat, suferind de cancer la stomac.

Tocmai de aceea, “Fulgerul belgian” a decis să apeleze la eutanasiere, practică legală în Belgia, unde, anual, circa 1.400 de persoane aleg să-şi sfârşească astfel viaţa. Cu două zile înainte de a face pasul decisiv, Pauwels a dat o petrecere în Bruges, oraşul unde locuia, la care şi-a invitat prietenii şi familia. Atletul şi-a întâmpinat moartea cu două pahare de şampanie, iar fiul său a declarat televiziunii belgiene că a fost “110% de acord cu decizia tatălui său de a-şi pune capăt zilelor”.

Autorităţile locale au decis să numească o stradă din Bruges după Emiel Pauwels.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel