Bătaia din film, în realitate! Cum s-au încins spiritele între Valentin Uritescu și Marin Moraru, în timpul filmărilor

Actorul Valentin Uritescu a povestit în cadrul retrospectivei Dan Pița, de la Cinema Muzeul Țăranului din București, cum a fost aproape de a se lua la bătaie cu actorul Marin Moraru în timpul filmărilor pentru filmul ”Concurs”.

Valentin Uritescu a povestit că au tras patru duble pentru scena bătăii ( începând cu 1:10:26 în clipul de mai jos), iar la un moment dat Marin Moraru l-a lovit cu palma de la pus la pământ.

”Am tras patru duble pentru scena bătăii. La un moment dat, îmi trage domnul Moraru o palmă de m-a trânti jos. Și eu m-am ridicat și l-am împins”, a povestit Valentin Uritescu spre amuzamentul publicului.

Nouă filme semnate Dan Piţa vor fi proiectate în cadrul retrospectivei dedicate regizorului care se va desfăşura, în perioada 10 - 17 septembrie, la Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti, printre acestea numărându-se "Tănase Scatiu" şi "Faleze de nisip", iar participarea publicului este liberă. Evenimentul a debutat, joi, la Clubul Ţăranului, de la ora 17.30, cu o dezbatere moderată de Laurenţiu Damian, la care a participat şi Dan Piţa, iar prima proiecţie din cadrul seriei a fost cea a scurtmetrajului "Viaţa în roz" (1969).

Fiecare proiecţie va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri, iar printre invitaţi, alături de regizor, se vor afla Lamia Beligan, Simona Bondoc, Victoria Cociaş, Maia Morgenstern, Irina Movilă, Oana Pellea, Claudiu Bleonţ, Costel Constantin, Constantin Cotimanis, Mircea Diaconu, George Mihăiţă, Marin Moraru, Valentin Popescu, Vlad Rădescu, Victor Rebengiuc, Marius Stănescu, Adrian Titieni, Valentin Uritescu, Gheorghe Visu şi Florin Zamfirescu.

Alături de alţi membri ai echipelor care au realizat filmele prezentate, se vor afla, între alţii, Doina Levintza, Radu F. Alexandru, Adrian Enescu şi Nicolae Mărgineanu.

Lungmetrajele "Concurs" (1982), "Filip cel Bun" (1975), "Tănase Scatiu" (1976), "Faleze de nisip" (1983), "Pas în doi" (1985), "Hotel de lux" (1992), "Omul zilei" (1997) şi "Kyra Kyralina" (2014) vor fi proiectate în fiecare zi, începând cu ora 19.30. Dan Piţa, în vârstă de 76 de ani, este un nume de referinţă pentru cinematografia românească, filmografia sa cuprinzând peste 20 de titluri apreciate de critică şi premiate la unele dintre cele mai importante festivaluri internaţionale de profil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel