Baia fierbinte: remediul perfect pentru singurătate

Apa fierbinte combate senzaţia de singurătate şi poate chiar să înlocuiască o companie umană, au descoperit oameni de ştiinţă americani.ge la această concluzie, cercetători de la Universitatea Yale au intervievat circa 400 de voluntari, cu vârste între 18 şi 65 de ani. Aceştia trebuiau să ţină un jurnal în care să noteze informaţiile cu privire la momentul când făceau baie în cadă: în special, să precizeze în ce stare psihică se aflau ei înainte şi după ce făceau o baie fierbinte.

La sfârşitul experimentului s-a descoperit că în viaţa lor de zi cu zi oamenii fac baie sau duş încercând, în mod inconştient, să scape de sentimentul de singurătate. Prin urmare, cu cât mai acut resimte omului singurătatea, cu atât mai des face el baie, mai mult timp alocă pentru aceste 'proceduri acvatice' şi face temperatura apei mai ridicată, conform The Telegraph.

Conform studiului, tocmai căldura permite depăşirea acestui sentiment. În opinia experţilor, căldura fizică şi cea socială sunt într-o anumită măsură interşanjabile. Astfel, cu cât mai acut resimte omul singurătatea, cu atât mai asiduu încearcă el să compenseze lipsa căldurii sociale prin căldură fizică.

De asemenea, experţii sunt de părere că legătura dintre căldura fizică şi cea socială este 'scrisă' în creierul nostru încă din copilărie. Tocmai acest lucru explică de ce oamenii apelează adesea la băuturi fierbinţi atunci când au nevoie de consolare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel