BAFTA. "BOYHOOD", marele câștigător. "Birdman" și "The Imitation Game", perdanți

Filmul 'Boyhood' (12 ani de copilărie) a fost recompensat cu trei premii BAFTA, între care și cel mai prestigios, titlul de 'Cel mai bun film', în cadrul celei de-a 68-a ediții a premiilor BAFTA ale Academiei britanice de film, desfășurată duminică seara la Royal Opera House din Londra, relatează AFP. 

Experiență unică în cinematografia de ficțiune, 'Boyhood' a fost realizat în 39 de zile într-o perioadă de 12 ani. Mare favorit la Oscaruri, acest film urmărește cu o simplitate și o naturalețe șocante mai mult de un deceniu din viața unei familii americane, cu accente universale. Filmul a fost recompensat și la categoriile 'Cea mai buna actriță în rol secundar' (Patricia Arquette) și 'Cel mai bun regizor' (Richard Linklater).

Filmul 'Birdman' (Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranței), al regizorului mexican Alejandro Gonzalez Inarritu, este unul dintre marii perdanți la ceremonia BAFTA de duminică seara, cu un singur trofeu din zece nominalizări, respectiv pentru 'Cea mai bună imagine', comentează agenția EFE, în timp ce France Presse observă că 'The Imitation Game' (The Imitation Game. Jocul codurilor), al regizorului Morten Tyldum, despre viața geniului matematic Alan Turing, care se număra printre favoriți cu nouă nominalizări, va pleca cu mâinile goale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel