VIDEO Baby Panda: Eveniment la Zoo Malaezia

Un cuplu de urşi panda gigant dintr-o grădină zoologică din Malaezia are un al doilea pui.

Un pui de urs panda gigant s-a născut într-o grădină zoologică din Malaezia, al doilea pui al unei perechi de urşi panda gigant împrumutaţi din China, relatează Reuters.

Urşii panda gigant Liang Liang şi Xing Xing au ajuns în Malaezia din China în 2014, în cadrul 'diplomaţiei panda' a Chinei. Centrul pentru panda din cadrul grădinii zoologice naţionale a Malaeziei nu a reuşit să determine sexul puiului, din cauza faptului că mama sa foarte protectoare nu le-a permis îngrijitorilor să se apropie de nou-născut.

'Trebuie să hrănim mama cu mâna pentru că este nevoită să-şi folosească ambele braţe pentru a ţine puiul', a declarat Mat Naim Ramli, directorul centrului.

VIDEO

'Când am hrănit-o am încercat s-o convingem să ne lase să luăm puiul, pentru a efectua câteva scurte proceduri, precum realizarea de măsurători. Dar ea şi-a dat seama cumva că vrem să-i luăm puiul şi a fost foarte atentă', a adăugat el.

Puiul nu a primit încă un nume. Sora lui mai mare, Nuan Nuan, s-a născut în august 2015 şi a fost trimisă în China în luna noiembrie a anului trecut. Potrivit acordului cu China, puii sunt trimişi înapoi când ajung la vârsta de doi ani. Publicului i se va cere sugestii de nume pentru pui, China şi Malaezia urmând să ia o decizie plecând de la o listă scurtă, a mai afirmat Mat Naim.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel