Aveţi grijă la psihopaţii care se află în jurul vostru!

S-a întâmplat vreodată să întâlniţi o persoană încântătoare, dar egocentrică şi manipulatoare şi fără a putea întreţine o relaţie de prietenie cu cineva? Sau o persoană cu o exagerată stimă de sine şi fără a avea remuşcări sau sentimente de vină?

Autor: Anca Murgoci

Vorbim aici despre acei indivizi care nu sunt criminali sau asasini şi care nu au primit un diagnostic din partea medicilor ca fiind pshihopaţi.  Dar ar putea fi mai periculoşi decât persoanele care au fost diagnosticate în acest mod. Aceasta este concluzia la care a ajuns medicul Ronald Schouten, profesor de psihiatrie la Harvard University şi autor al cărţii „Almost a Psychopath”. El spune că aceşti oameni sunt peste tot, sunt politicienii noştri, colegii noştri, partenerii de viaţă sau prietenii. „Ei pot cauza mult rău din cauza capacităţii lor de a minţi sau de ai manipula pe cei din jur”, a explicat profesorul pentru BBC.

Când se vorbeşte despre un psihopat, se vorbeşte despre un undivid cu un puternic comportament antisocial. Această tulburare este caracterizată prin lipsa capacităţii de a simţi empatie sau remuşcăre sau o continuă violare a drepturilor celuilalt. Pentru un psihopat, ceilalţi oameni sunt simple obiecte care trebuie ignorate sau utilizate doar pentru a-şi atinge propriile scopuri. Psihopaţii pot să îi afecteze pe cei din jur nu atât din punct de vedere fizic, ci din punct de vedere al impactului emoţional. Ei se simt speciali, extraordinari şi pot obţine orice îşi propun.

Experţii spun că 1% din populaţia mondială  prezintă tendinţe ale psihopatiei. Mulţi dintre cei care intră acest procent pot ajunge, de-a lungul vieţii, asasini. Profesorul spune că este foarte important să recunoaşteţi un psihopat. În acest caz, cereţi ajutorul unei persoane. Puteţi încerca să schimbaţi o persoană cu astfel de probleme, dar de cele mai multe ori, este recomandat să părăsiţi acestă diadă periculoasă pentru dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel