Aurorele boreale generează zgomote misterioase

aurora_boreala
aurora_boreala

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii finlandezi, în timpul aurorelor boreale se produc zgomote misterioase, asemănătoare unor bătăi de palme, la aproximativ 70 de metri deasupra solului, pe care oameni de știință nu le pot explica deocamdată.

Mai multe înregistrări au fost realizate în perioada aurorelor boreale în perioada 2000-2012, pe parcursul a aproximativ 100 de nopți, în diferite locații din Finlanda.

Atunci când cercetătorii finlandezi de la Universitatea Aalto au copiat înregistrările pe CD-uri în mai 2012, s-a constatat că se aud zgomote misterioase, asemănătoare unor bătăi de palme, în același timp, înregistrate cu trei microfoane diferite.

Potrivit calculelor cercetătorilor, sursa de sunet se afla la aproximativ 70 de metri deasupra solului. Deși, în povestirile populare finlandeze se menționează sunete auzite în timpul aurorelor boreale, ele au fost catalogate drept ficțiuni.

De altfel, zgomotele misterioase nu se produc în perioada fiecărei aurore boreale și, deseori, ele sunt foarte slabe și de scurtă durată.

Rezultatul acestui studiu deschide o nouă etapă în cercetarea zgomotelor produse în timpul aurorelor boreale și pentru a celebra descoperirea, dar și pentru a propune dezbaterii această nouă temă, autorii studiului au publicat un videoclip scurt cu zgomotele misterioase,  amplificate în mod artificial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel