Astronomul Adrian Şonka, despre mayaşi, asteroid şi cometa care ne va vizita la iarnă - VIDEO

Asteroid
Asteroid

Un asteroid va trece pe lângă planeta noastră la sfârşitul acestui an şi potrivit unor previziuni există şanse să ne lovească. Dacă totuşi scăpăm cu bine de asteroid, anul 2012 ar putea aduce apocalipsa. Specialiştii ne explică că toate acestea sunt doar speculaţii şi superstiţii, fără o bază reală.

Asteroidul care va ajunge în preajma pământului în luna noiembrie va fi destul de mare pentru a putea fi studiat de astronomi, însă planeta noastră nu este în pericol.

"În noiembrie o să avem un asteroid, destul de măricel, care o să treacă totuşi destul de departe de noi. Astronomii tot îl menţionează pentru ca e mare şi poate fi studiat. Îi pot vedea forma şi strălucirea, îi pot determina compoziţia. Este o ocazie pentru astronomii profesionişti să observe acel asteroid. Pentru noi oamenii de rând nu însemna nimic pentru că nu îl vom vedea. În fiecare săptămână avem doi, trei asteroizi care trec aproape de pământ. Sigur nimeni nu o să moară din cauza unui asteroid. Sunt şanse mici ca un asteroid mare care poate produce pagube să cadă într-un oraş mare. Oamenii să stea liniştiţi pentru că noi cunoaştem poziţia lor şi s-a calculat poziţia lor pentru următoarea suta de ani şi s-a observat că niciunul nu se va ciocni cu pământul", a declarat pentru realitatea.net,  Adrian Şonka, astronom la Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Tot la sfârşitul anului vom putea vedea pe cer o cometă despre care se spune că aduce sfârşitul lumii.

"Ar mai fi ceva legat de asteroizi la iarnă, prin decembrie-ianuarie o să avem o cometă care se numeşte Eleni şi care s-ar putea vedea prin binoclu. Nu s-a văzut de mult o cometă prin binoclu. Aceasta e cometa Eleni şi chiar despre cometa asta se spune ca se va ciocni cu pământul, că aduce sfârşitul lumii. Săraca nici nu ştie ce i se pregăteşte, e doar o cometă care se apropie la 50 de milioane de kilometri de planta noastră", a spus astronomul Adrian Şonka.

Despre Apocalipsa care se presupune că va avea loc în 2012, Adrian Șonka declară că "nu se va întâmpla nimic în 2012, mai ales pe 21 decembrie. Se spune că se aliniază planetele. Nu se aliniază. Dacă te uiţi unde sunt planetele o să vezi că sunt în direcţii opuse una faţă de cealaltă. Se spune că se aliniază pământul, cu soarele şi centrul galaxiei. Alinierea e aparentă. Aceste trei obiecte nu sunt în acelaşi plan.

Cât despre inversarea polilor magnetici, e un fenomen natural care s-a mai produs de-a lungul anilor, însă nimeni nu a fost afectat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel