Astronomii au descoperit o galaxie care nu ar fi trebuit să existe

galaxie-spirala
galaxie-spirala

Oamenii de știință au descoperit cea mai veche galaxie din univers. Este o galaxie spirală și are 10.7 miliarde de ani, ceea ce înseamnă că s-a format la începutul universului, la 3 miliarde de ani după Big-Bang.

Descoperirea a uluit comunitatea științifică pentru că, în mod normal, atunci galaxiile erau încă în formare și aveau formă neregulată.

"Majoritatea a galaxiilor vechi arătau ca niște epave", spune astronomul Alice E. Shapley, de la UCLA, unul dintre cei care au descoperit neobișnuita galaxie spirală. "Primul nostru gând a fost: de ce aceasta este atât de diferită și atât de frumoasă?", continuă ea

O echiă condusă de astronomul David R. Law, de la Universitatea din Toronto, studia peste 300 de galaxii îndepărtate. Una din ele, BX442, era neobișnuită. La început se credea că este vorba de iluzia unei galaxii spirală, provocată de o aliniere accidentală a două galaxii în imagini. După aprofundarea cercetărilor, astronomii s-au convins că este o galaxie spirală.

"Faptul că aceasta galaxie exista este umitor. Până acum se credea că astfel de galaxii nu existau atât de devreme în istoria Universului", a declarat Law.

Cu toate acestea, există voci care spun că galaxia defapt are formă neregulată, iar forma de spirală este dată de galaxia pitică de lângă ea. Cele două galaxii par să se unească, iar acest proces poate da forma de spirală, care, în acest caz, ar putea dispărea în 100 de milioane de ani.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel