Urmărește emisiunea live


Asteroidul care a ucis dinozaurii a creat noapte fără sfârșit pe Terra și o iarnă în care a plouat cu foc

Oamenii de știință au refăcut zilele de după lovitura asteroidului care a dus la dispariția dinozaurilor de pe Pământ. Astfel, spun specialiștii, putem vedea efectele pe care le poate avea un război nuclear asupra planetei. 

Este o viziune a iadului pe Pământ. Soarele a dispărut în spatele unui nor de fum care a înconjurat planeta, transformând ziua în noapte și provocând scăderea temperaturilor, pe măsură ce ploua cu foc.

Asteroidul masiv care a lovit planeta cu 66 de milioane de ani în urmă - ștergând de pe fața pământului dinozaurii și multe alte specii în cea de-a cincea dispariție în masă a întregii vieți - a declanșat cutremure, tsunami-uri și erupția vulcanilor. 

Chiar și după ce praful a dispărut aproape doi ani mai târziu, reacțiile chimice din atmosfera superioară ar fi distrus stratul de protecție al ozonului, astfel încât razele soarelui ar fi iradiat orice urmă de viață, care ar fi fost distrusă de lumina ultravioletă puternică.

Cercetătorilor li se pare extraordinar că viața a rezistat pe Terra, în ciuda unui eveniment asemănător Armaghedonului. Evenimentul a fost reconstituit de cercetătorii care au folosit un model computerizat sofisticat pentru a determina efectul asteroidului cu diametrul de 10 km despre care se presupune că a lovit Pământul. 

Ei au afirmat că munca lor, susținută de NASA, ar putea ajuta la stabilirea modului în care atmosfera va fi afectată de detonarea bombelor nucleare și de șansele apariției unei "ierni nucleare" temute.

De asemenea, merită luate în considerare alte avertismente ale oamenilor de știință că activitatea umană inaugurează cea de-a șasea dispariție în masă a vieții de pe planetă, pierderea vieții animale fiind la egalitate cu distrugerea uimitoare revelată de noua cercetare, relatează independent.co.uk.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel