Astărăstoae va sesiza organismele internaționale în cazul Năstase

Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor, este decis să propună Consiliul Naţional, sesizarea organismelor internaţionale pentru ca independenţa profesională a medicilor să fie respectată şi depunerea unei plângeri la CSM împotriva anchetatorilor în cazul Adrian Năstase.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, susţine că instituţia pe care o conduce va decide în cadrul Consiliului Naţional de vineri cum va reacţiona împotriva instituţiilor statului care au pus presiune pe medici, referindu-se la cazurile doctorilor Ştefan Brădişteanu şi Ioan Lascăr, propunând sesizarea organismelor internaţionale pentru ca independenţa profesională a medicilor să fie respectată, dar şi o plângere la CSM împotriva celor care au condus ancheta împotriva medicilor care l-au îngrijit pe Adrian Năstase, potrivit Mediafax.

 "Vom discuta mâine (n.r. - vineri) şi despre ceea ce s-a întâmplat cu profesorul Lascăr, preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, şi cu doctorul Brădişteanu. Mai corect, vom vedea cum vom reacţiona împotriva acestor abuzuri şi atacuri ale unor instituţii create ca să respecte legea şi care sub diferite tertipuri încearcă să realizeze presiuni împotriva medicilor. Pentru că nu este un lucru izolat, nu s-a întâmplat aici, se întâmplă peste tot în ţară. Institutul de Cardiologie din Iaşi nu a funcţionat două zile pentru că DNA cu mascaţi, cu jandarmi, a luat toate datele, inclusiv cele medicale, a ţinut echipa de chirurgi peste 8 ore şi apoi profesorul Tinică a operat cu jandarmul la uşă şi poliţistul în sala de operaţii", a declarat, joi, Vasile Astărăstoae, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

 El a spus că vor fi sesizate organismele internaţionale pentru a pune presiune pe autorităţile din ţara noastră să respecte independenţa profesională a medicilor şi va solicita CSM să analizeze modalitatea în care a fost făcută ancheta în privinţa medicilor Ştefan Brădişteanu şi Ioan Lascăr.

 "Vom sesiza toate organismele internaţionale, vom sesiza colegii noştri din celelalte ţări din Uniunea Europeană, organismele lor profesionale, pentru a ne acorda susţinere ca să facem influenţă asupra guvernelor lor şi a Guvernului României şi Legislativului din România în aşa fel încât independenţa profesională să fie respectată. Vom solicita CSM să analizeze modalitatea prin care s-a realizat ancheta împotriva doctorului Brădişteanu, a profesorului Lascăr şi a celorlalţi medici şi măsurile pe care le iau ca astfel de abuzuri să nu se mai întâmple. Voi propune aceste lucruri, voi asculta ce spun colegii noştri şi împreună vom lua o decizie la Consiliul Naţional", a menţionat preşedintele Colegiului Medicilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel